Nyheter

Sex månader efter försvinnandet: Anna-Karin funnen död på Gran Canaria

Sex månader efter försvinnandet • Svenska kvinnans kropp nu funnen • Pingstförsamlingen i Älmhult: Jag upplever att familjen mitt i sorgen känner lättnad.

Anna-Karin Bengtsson, pingstvän från Skåne, har hittats död på Gran Canaria. Det meddelar familjen drygt sex månader efter att 53-åringen försvann, och ett stort eftersöksarbete drogs i gång. Pingstförsamlingen i Älmhult bekräftar dödsfallet till Dagen.

Anna-Karin Bengtssons bror, Joakim Axling, berättar i ett känslosamt inlägg i sociala medier att hans syster har hittats död.

– Enligt utredningen dog Anna-Karin en naturlig död. Man kunde inte hitta några yttre skador som tyder på våld, och heller inget självförvållat våld, säger Joakim Axling i inlägget.

Anna-Karin Bengtsson.

Han riktar tacksamhet till alla som har visat empati och kärlek till familjen under de sex månader som gått sedan systern spårlöst försvann från Playa del Inglés på påskdagen, den 9 april. I det korta videoinlägget vänder han sig också direkt till Anna-Karin Bengtsson.

– Vi saknar dig och älskar dig, och hoppas att du får vila i frid.

Porträttbild brodern.

Pingstkyrkan bekräftar

Eftersöksorganisationen Frivilliga insatser vid kris och katastrof, FIKK Sweden, uppger att de fått uppgifterna om dödsfallet, men var inte involverade i hittandet, och har inga förstahandsuppgifter.

Pastor Peter Jansson i Älmhults pingstförsamling, där Anna-Karin Bengtsson från Osby var medlem, har samtalat med hennes nära familj och kan den vägen bekräfta dödsfallet till Dagen.

– Jag meddelade det här till församlingen redan vid ett bibelstudium i torsdags kväll. Jag upplever att familjen mitt i sorgen känner lättnad över att det finns ett avslut, säger Peter Jansson.

Hittades utomhus

Anna-Karin Bengtsson ska enligt uppgifter till Dagen ha hittats utomhus under en buske, med kläder och smycken på sig, några kilometer från familjens lägenhet på Gran Canaria.

Familjen ska ha känt till dödsfallet en kortare tid innan det blev offentliggjort.

---

Fakta: Anna-Karin Bengtssons försvinnande

Porträttbild.
  • Anna-Karin Bengtsson från Osby försvann på påskdagen den 9 april under hennes besök i familjens lägenhet på Gran Canaria.
  • Strax innan försvinnandet hade hon besökt en kyrka på ön, visade filmbilder och vittnesmål.
  • Ett stort eftersökningsarbete sattes i gång, och organiserades bland annat med frivilliga från FIKK Sweden, Frivilliga insatser vid kris och katastrof.

---

Fler artiklar för dig