Nyheter

Rekordstor satsning på evangelisation i Italien

Franklin Graham talade då över 800 evangelikala kyrkor gjorde gemensam sak

Över 18 000 personer fanns på plats i Rom när Franklin Graham talade i helgen. Enligt arrangörerna var över 800 evangelikala kyrkor engagerade i evenemanget, som beskrivs som den största evangelikala evangelisationssatsning någonsin i Italien.

Namnet på den två dagar långa evangelisationssatsningen, som hölls i Roms största inomhusarena, var The Noi Festival. I ett pressmeddelande som Billy Graham Evangelistic Association, under ledning av Franklin Graham, har skickat till Dagen står det att det var så många människor inne i arenan att flera hundra personer fick stå utanför i regnet och följa allt via storbilds-tv.

Inne i PalaLottomatica (tidigare Palazzo dello Sport) talade Franklin Graham.

– Kanske känner du dig liten i Guds ögon, att du inte är viktig för Gud, att ditt liv inte är betydelsefullt. Ditt liv är viktigt för Gud! Han skapade dig. Och han älskar dig. Hur vet vi det? Eftersom Bibeln, Guds ord, säger att Gud älskar oss, förkunnade amerikanen.

– Bibeln lär att Gud älskade världen så mycket att han gav sin ende Son och att alla som tror på Honom inte ska gå under utan ha evigt liv, fortsatte han.

För musiken under festivalen stod Michael W. Smith och Kari Jobe.

Andra gången i Italien

Det här var andra gången som The Noi Festival arrangerades. Noi betyder ”vi” eller oss” på italienska och förra året hölls evangelisationssatsningen i Milano. Den gången deltog omkring 13 000 personer. Inför evenemanget i Rom förklarade Franklin Graham att han såg fram emot att återvända till Italien.

– Rom är fyllt med århundraden av historia, kultur och religion. Men jag kommer inte för att tala om dessa saker. Jag kommer till Rom för att berätta hur vi alla kan ha en levande och personlig relation med Gud genom hans Son, Jesus Kristus.

I samband med en evangelisationssatsning i Rom där Franklin Graham talade var amerikanen också inbjuden till Italiens senat. Där fick han ta emot ett pris som tack för arbetet som Samaritan’s Purse utförde i Italien under coronapandemin. Utmärkelsen delades ut av senator Lucio Malan som själv är medlem i en evangelikal kyrka.

Hyllades i Italiens senat

I samband med The Noi Festival var Franklin Graham också inbjuden till en särskild ceremoni i Italiens senat. Där förärades Franklin Graham en gåva som tack för att den humanitära hjälporganisationen Samaritan’s Purse, som leds av Franklin Graham, erbjöd medicinsk vård i staden Cremona när covidpandemin härjade som allra värst.

Enligt pressmeddelandet från Billy Graham Evangelistic Association innebar insatsen att hundratals italienska liv räddades. Det var enligt pressmeddelandet också detta som resulterade i inbjudan från italienska kyrkor till Franklin Graham att predika i landet.

---

Fakta: Billy Graham Evangelistic Association

  • Missionsorganisationen grundades av Billy Graham år 1950. Huvudkontoret ligger i Charlotte, North Carolina.
  • Billy Grahams son, Franklin Graham, har lett organisationen sedan år 2000. Redan 1979 tog han över huvudansvaret för Samaritan’s Purse, men Billy Graham Evangelistic Association och Samaritan’s Purse är två separata organisationer.

---

Fler artiklar för dig