Nyheter

Per-Erik Hallin ledde lovsång i skyddsrummet i Israel

Svenska artisten fast i Jerusalem när Hamas attackerade Israel

När terrorgruppen Hamas i morse attackerade Israel befann sig den svenske artisten Per-Erik Hallin på ett hotell i Jerusalem. Flera gånger har gästerna fått uppsöka skyddsrum.

När Dagen når Per-Erik Hallin svarar han nästan på en gång i sin mobil. Han är omskakad men ändå vid gott mod. Lördagsmorgonen liknar ingen annan i hans liv. Han är uppfylld av stundens allvar och alldeles särskilt berörd av vad han fått vara med denna förmiddag.

– När vi kom ner i skyddsrummet så står det ett keyboard där, berättar han.

– Så jag frågade om det var okej att vi sjöng. Och så fick sjunga lovsånger till Gud. Det blev några på engelska, men jag sjöng även en på svenska. Den börjar ”Jesus jag älskar dig”.

Rösten darrar. Han snyftar. Kan inte hålla tårarna tillbaka.

– Jag har aldrig spelat och i ett skyddsrum någon gång tidigare, konstaterar han,

Sjöng på lövhyddohögtiden

Per-Erik Hallin befinner sig i Israel för att fick en förfrågan av Kristna ambassaden att medverka på deras firande av lövhyddohögtiden. Han fick då bland annat sjunga några sånger på två gudstjänster vid trädgårdsgraven där Jesu kropp ska ha blivit lagd efter att han korsfästs.

För bara ett par dagar sedan åkte gruppen från Kristna ambassaden söderut för att besöka Negev. Per-Erik kände sig lite risig och valde att stanna i Jerusalem, men gruppen blev varmt välkomnade av stans borgmästare som tog emot dem.

– Nu har vi precis fått veta att borgmästaren blev mördad i morse och att flera kvinnor där blivit våldtagna, berättar Per-Erik Hallin.

Är du rädd själv?

– Nej, det är jag faktiskt inte, säger han.

På torsdag är det meningen att han ska flyga tillbaka hem till Sverige, men om det är möjligt kan han inte svara på i nuläget. Just nu är han och de andra gästerna hänvisade att hålla sig på hotellet i Jerusalem där han för närvarande är den ende svensken som bor.


Fler artiklar för dig