Nyheter

”Jag är inte troende men ber till Gud varje kväll innan jag somnar”

Ex-proffset Peter Crouch öppnar upp om sina böner - har rekordet i antal nickmål i Premier Leagues historia

– Jag ber, mest för att jag är tacksam för att jag har fått vara med om så mycket i mitt liv.
Det säger det förra fotbollsproffset Peter Crouch i en podd.

Under sin aktiva karriär gjorde Peter Crouch 53 mål med huvudet. Därmed har Crouch – som är 201 centimeter lång – rekordet i antal nickmål i Premier Leagues historia.

I podden The Theraphy Crouch, som han har tillsammans med hustrun Clancy, avslöjar hon att hennes make ber till Gud varje kväll innan de ska gå och lägga sig, skriver Premier Christian.

– Du ber varje kväll, berättar Clancy i podden utan att riktigt förstå vad han ber om eftersom han ber tyst. Peter replikerar genom att förklara vad det handlar om:

– Jag ber inombords i mitt huvud. Jag tycker att det är bra att vara tacksam för allt det jag har och som jag har fått, säger Peter Crouch, som slutade spela fotboll 2019.

I en intervju i Guardian framkommer det att Peter Crouch redan som barn bad till Gud att göra honom till fotbollsproffs. Så här säger han om sin relation med Gud:

– Jag är inte troende, men jag ber. Och numera handlar det mest om att jag är så tacksam för allt det jag har fått vara med om i livet, förklarar han.

En privat angelägenhet

På frågan vem han ber till om han inte är troende blir svaret:

– Det är en privat angelägenhet, om jag ska vara ärlig. Det är något jag gör i mitt privatliv … som min fru avslöjade i podden. Och nu pratar jag om det i en intervju! säger Peter Crouch och låter obekväm.

År 2000 var Peter Crouch utlånad till IFK Hässleholm. Efter det tog fotbollskarriären fart och han spelade bland annat för Liverpool, Tottenham och Stoke City.

Han spelade 42 landskamper för England. Peter Crouch bor i Surrey i England med Clancy och deras fyra barn.


Fler artiklar för dig