Nyheter

Nu ska hela serien med ”Alla tiders sånger” sändas

Första avsnittet av åtta har premiär den 22 september

Projektet “Alla tiders sånger” är redo att möta tv-publiken i sin helhet. Samtidigt fortsätter samtalen med SVT om att sända mer material från inspelningen i Nashville.

Projektet Alla tiders sånger är den största kristna musiksatsningen i tv-format sedan Minns du sångens dagar i slutet av 1990-talet. Dagen har rapporterat om projektet ända sedan det var på idéstadiet och vi var även på plats när ett 30-tal svenska och norska artister spelade in musiken i Nashville i början av november 2022. Sedan dess har tv-tittarna fått några smakprov från inspelningen – i Norge när Alle tiders sanger sändes av NRK i pingsthelgen och i Sverige när SVT i augusti sände sin version under namnet Saliga sånger – Nashville. Två entimmesprogram som hyllades av tv-publiken, men också fick tittarna att sukta efter mer.

De åtta programmen som ursprungligen var planerade är nu färdigredigerade och TBN Nordic har bestämt att första avsnittet ska sändas den 22 september. Därefter släpps ett nytt avsnitt varje fredag de följande sju veckorna.

– Det är något som vi verkligen ser fram emot. Det finns ett genuint intresse och stor förväntan hos många, berättar Tobias Green som arbetar för den kristna amerikanska tv-stationen TBN, men från Sverige.

Tobias Green, produktionskoordinator för amerikanska TBN, baserad i Sverige och som också arbetar med TBN Nordic.

Att ni själva nu sänder programmen, betyder det att det inte blir något mer material från Nashvilleinspelningen på SVT?

– Nej, så ska man inte tolka det. SVT har öppnat dörren för att eventuellt sända mer utifrån den stora responsen som de fick på Saliga sånger – Nashville. Vi är mitt i den dialogen nu och vi har ju mer material. Jag tolkar dem som att de på riktigt är intresserade av någon slags fortsättning, förklarar Tobias Green.

---

Fakta: ”Alla tiders sånger”

  • En programserie med andliga sånger från förr och nu som spelades in i Nashville med ett 30-tal svenska och norska artister.
  • Programmet är framtaget av TBN Nordic i nära samarbete med norska TV-Inter.
  • De åtta avsnitten innehåller musik blandat med livsberättelser.
  • Producent och initiativtagare är Anders Wisth och intervjuare är den norske tv-pastorn Egil Svartdahl.

---

Fler artiklar för dig