Nyheter

Humorsvepet #9: Shortschock i Equmeniakyrkan

Ska det införas en klädkod för män efter shortschocken i Equmeniakyrkan? Och varför har Smyrnakyrkan blivit en parkeringsplats? Humorsvepet riktar blickarna mot de mer känsliga frågorna i kyrkans värld.

“Till sist. Det är dags att införa en klädkod på kyrkokonferensen för män.” Vår systertidning Sändaren har via sin rapportering från Equmeniakyrkans kyrkokonferens sänt ut chockvågor till samfundets alla manliga medlemmar. Detta efter att tidningens utsände medarbetare spanat in minst fem män i shorts uppe på scenen.

“Det ser faktiskt ganska slappt och slarvigt ut”, lyder domen.

Nu rasar debatten för fullt efter shortschoken. Frågan är vem som vågar stå upp för de shortsklädda equmeniakyrkemännens rättigheter? Humorsvepet väntar på att den första namninsamlingen ska dra igång. Tills vidare kan vi konstatera att satirkontot Tron Svärd i alla fall verkar ha hittat en bild från själva konferensen (!) där de lyckats snappa upp det senaste manliga kyrkomodet.

Trött redaktion på väg hem, efter en intensiv helg i Helsingborg. 🥱 Särskilt tack till Sändaren för nattens efterfest. 🍻 Equmeniakyrkan Vårgårda Kyrkokonferensen 2023 i Helsingborg Equmenia

Posted by Tron Svärd on Sunday, September 10, 2023

Kyrkan ett parkeringshus

Även inom pingströrelsen har det sänts ut chockvågor sedan arkitektuppropet haft mage att kalla den nybyggda Frihamnskyrkan i Göteborg för ett parkeringshus. “Nu finns en oro för onödiga utsläpp då flera bilar cirkulerat runt byggnaden i sökandet efter öppningen”, skriver arkitektnördarna då de drömmer sig tillbaka till kyrkbyggen för 150 år sedan med tinnar och torn.

Humorsvepet kan dock lugna läsarna, Jesus, inte bilen, kommer att vara i fortsatt fokus även efter Smyrnaförsamlingens spektakulära flytt till Frihamnen ute på Hisingen. Och det finns fantastiska parkeringsmöjligheter även utanför kyrkan, så skynda dit, kyrkan invigs på söndag.

I VILKEN KYRKA BER DU HELST?🤔 Den översta byggdes för snart 150 år sedan i Tranemo. Den nedre stod klar i Göteborg så...

Posted by Arkitekturupproret Sverige on Thursday, July 13, 2023

Pastoriserad prästost

Humorsvepet tänkte efter dessa två chockerande nyheter avrunda med en klassisk ordvits som vi snappat upp på Facebook. För tror ni att prästost är gjord på pastoriserad mjölk? Sätt er i smågrupper och diskutera.

Humorsvepet satsar på ordvitsar

Det var allt från Humorsvepet för den här gången. Välj nu dina shorts med omsorg och har du vägarna förbi Göteborg rekommenderar vi ett besök i den vackra Frihamnskyrkan. PS! Går att ta sig dit med såväl spårvagn som buss.

Fler artiklar för dig