Nyheter

Luis Rubiales hungerstrejkande mamma till sjukhus

Präst: Hennes fötter var svullna och hon var trött

Mamman till spanska fotbollsförbundets kritiserade president, Luis Rubiales, har avbrutit sin hungerstrejk efter tre dagar i en kyrka. På grund av hennes allmäntillstånd har hon i stället lagts in på sjukhus.

Prästen i Divina Pastora i staden Motril förklarar att värmen försvårade situationen för Angeles Bejar.

– Hennes fötter var svullna och hon var trött. Hon var också orolig, säger prästen enligt tidningen Marca.

Det var på måndagen som 76-åriga Angeles Bejar inledde sin hungerstrejk i Divina Pastora. Syftet var att visa stöd för sonen Luis Rubiales, tillika president i det spanska fotbollsförbundet, som har mött massiv kritik efter att han kysste en av stjärnorna i det spanska landslaget efter VM-guldet nyligen.

Beslutet att hungerstrejka till stöd för sonen har väckt stor uppmärksamhet och enligt Marca fanns det på onsdagen såväl journalister som nyfikna privatpersoner utanför kyrkan i centrala Motril. Marca uppger vidare att en del människor som hade tagit sig till kyrkan för att visa sitt stöd för Luis Rubiales hade hamnat i dispyt med grannar som inte förstod hur de kunde ta ställning för Luis Rubiales.

Madrass i sakristian

Exakt vad som händer nu är oklart. Angeles Bejar befinner sig som sagt på sjukhus. Och hennes svägerska, som gjorde henne sällskap i kyrkan – utan att själv hungerstrejka – lämnade också kyrkan på onsdagen för ett viktigt läkarbesök. Enligt Marca ersattes hon i sin tur av en syster.

Ingen vet om Angeles Bejar tänker återvända till kyrkan och om hon är villig att återuppta hungerstrejken. Men hennes familj säger enligt Marca till den spanska nyhetsbyrån EFE att de inte vill lämna Angeles Bejar ensam. De berättar också att de, efter godkännande från församlingsprästen, placerade ut en madrass i sakristian för att Angeles Bejar skulle kunna vila så bekvämt som möjligt.

Fler artiklar för dig