Nyheter

Tre kilometer lång bilkö till Staksets väckelsemöte i Halland

“Vi tror att Gud kommer att göra under i människors liv och att flera kommer att överlåta sig till Gud på nytt”

Inledningsmötet i mötesserien ”Det finns hopp” i halländska Åsa fick skjutas upp med 20 minuter. Anledningen var att så många fastnat i den bilkö som bildats av alla som ville komma till väckelsemötet.

Det var i torsdags ”Det finns hopp”-kampanjen drog i gång i det lilla samhället Åsa strax utanför Kungsbacka. Intresset visade sig vara så stort att det bildades en flera kilometer lång bilkö inför det första kvällsmötet där artisten och predikanten Sebastian Stakset skulle predika.

– Vi har gott om parkeringsplatser, men det här ligger på en liten åker i ett litet samhälle och det är bara en väg dit. Det blev mycket trafik och många tänkte nog att det bara var att komma till klockan sju då det skulle börja, säger Robin Eklind, pastor i pingstkyrkan i Kungsbacka, en av medarrangörerna.

– När mötet skulle börja sa de från scenen att det var en tre kilometer lång bilkö och att vi därför måste vänta.

Så väckelsemötet började först 20 minuter senare än aviserat för att folk skulle komma på plats.

Det finns hopp-kampanjen i Åsa strax utanför Kungsbacka

Över 2 000

Robin Eklind berättar att han själv så klart inte kan verifiera hur pass lång bilkön var, men han kunde med egna ögon se att det stundtals stod still på vägen då bilarna var på väg in. Att det blev många besökare var uppenbart.

– Vi uppskattade det till 2 200 besökare första kvällen. Det tycker vi är bra en torsdagskväll när folk precis har börjat jobba efter semestern. Det blev en härlig kväll med en fantastisk atmosfär.

Omkring 15 lokala församlingar är med och arrangerar möteskampanjen, ihop med Heart of evangelism, och förberedelserna har pågått under en längre tid.

– Så när vi redan en timme innan det första mötet skulle börja såg att åkern var full med bilar blev det wow, det här blev verkligen någonting, folk kommer. Det var en sådan overklig känsla.

Det finns hopp-kampanjen i Åsa strax utanför Kungsbacka, Sebastian Stakset

Många vill ha mer

Gensvaret blev också gott, menar Robin Eklind, som samtidigt vill vara lite försiktig med siffror för att inte blåsa upp några överdrivna siffror när det gäller människor som sökt förbön och frälsning. Men vad som går att konstatera är att 40 personer fyllde i det kontaktkort som delades ut första kvällen.

– Den som tar emot Jesus får möjligheten att fylla i ett sådant kontaktkort, berättar han.

Även 15 personer fyllde i korten på fredagskvällens möte. De församlingar som är med i det här arbetet ser sedan till att alla som fyllt i en sådan lapp blir kontaktad av en kyrka i sin närhet och att de på så sätt ges en möjlighet att komma in i en kristen gemenskap.

Så efterarbetet till den här kampanjen är också viktigt?

– Jag skulle vilja säga att det är det viktigaste, säger Robin Eklind.

– Det är viktigt för oss att tänka till så att vi ska kunna ta hand om och välkomna de här människorna. Sedan kan man aldrig tvinga en människa att bli med i en församling, det är den egna individens val, men vi jobbar för att alla ska bli kontaktade och få en inbjudan av en kyrka där man bor.

Det finns hopp-kampanjen i Åsa strax utanför Kungsbacka

Stora förväntningar

Dagen når Robin Eklund på lördag förmiddag, mitt under den fyra dagar långa väckelsekampanjen. Flest folk väntas till lördagskvällens möte, där förhoppningsvis många har lärt sig att komma lite tidigare för att det inte ska bli bilkö igen. Tältet där mötet hålls säger han är det största i Sverige och rymmer upp till 3 500 besökare.

Det finns hopp-kampanjen i Åsa strax utanför Kungsbacka

Vad har du för förväntningar?

– Jag tror att det här kommer att bli den bästa dagen hittills på kampanjen, med flest besökare och där folk ska få möta Gud, vissa för första gången. Vi tror att Gud kommer att göra under i människors liv och att flera kommer att överlåta sig till Gud på nytt. Vi förväntar oss att Gud ska göra mycket och att det kommer bli en fantastisk dag, det är vår tro och vår bön.

Möteskampanjen avslutas med en gudstjänst på söndag förmiddag, sedan återstår arbetet med att ta ned det stora mötestältet, samt att förvalta alla nya kontakter som tagits med dem som besökt mötena.


Robin Eklind, pastor i Pingstkyrkan Kungsbacka.

---

Fakta: Det finns hopp

  • Det finns hopp är en väckelsekampanj som den här gången hålls i den lilla orten Åsa mellan 17–20 augusti.
  • I centrum för kampanjen finns flera tillresta evangelister, med Sebastian Stakset som ett av de mer kända namnen.
  • Samtidigt sker arbetet i samband med 15 lokala församlingar.

---

Fler artiklar för dig