Nyheter

Flera dop på LP-verksamhetens sommarkonferenser

Minst ett 30-tal personer har redan överlåtit sina liv till Jesus på årets sommarkonferenser med LP-verksamheten, pingströrelsens arbete bland missbrukare. Denna vecka och nästa pågår två parallella konferenser till.

– Det har varit jättejättebra, säger Semias Schenberg, verksamhetsledare för organisationen, på telefon från metropolen Grytgöl utanför Finspång.

Där pågår en av LP-verksamhetens sommarkonferenser just nu och fram till mitten av nästa vecka, parallellt med en annan i Arjeplog under samma tid. Tidigare i somras hade man ytterligare en, i Gullbranna utanför Halmstad.

– Gullbrannalägret var fantastiskt. Det blev ett 30-tal frälsta som kom helt utifrån. Sen hade vi dop och avslutande gudstjänst ute vid havet. Det var sju-åtta personer som döptes, det var jättefint, säger Semias Schenberg.

”Många lever upp”

På Gullbrannalägret deltog omkring 250 personer, medan de båda lägren som pågår just nu samlar nästan lika många sammanlagt. Att det kan bli fler frälsta och döpta är därför ingen högoddsare.

Men för verksamheter bland missbrukare är det också extra viktigt bara att man nu får träffas igen efter pandemin – många ”lever upp”, berättar Semias Schenberg.

– Att få lyssna till de olika vittnesbörden, det skapar ju en väldig tro hos varandra, när man ser att det funkar. Och man kan också ta med sig nya utifrån, säger han.

– När de yngre som kommer från kriminalitet och missbruk får möta en som kommit upp i åren, som kanske är 40–50 år och som har gjort samma resa och kan berätta att han mötte Jesus för 20 år sedan och att det håller än. Det skapar gemenskap, man har något gemensamt, man har haft samma kamp, man vet vad det handlar om, berättar Semias Schenberg.


Fler artiklar för dig