Nyheter

10 000 flygblad delas ut – här förbereds Staksets stora tältmöte i Halland

300 volontärer och 10 000 flygblad när satsningen ”Det finns hopp” kommer till den halländska orten Åsa

Trots förra veckans massiva regn kunde det gigantiska mötestältet resas i helgen på en åker i halländska Åsa. På torsdag börjar evangelisationskampanjen ”Det finns hopp”.

I tolv timmar hjälptes ett 40-tal personer åt med att resa det stora mötestältet på en åker i Åsa i Kungsbacka kommun. Blött var det visserligen i gräset, men det mesta av förra veckans kraftiga nederbörd hade ändå sjunkit undan.

– Det gick superbra, säger Robin Eklind, pastor i Pingstkyrkan Kungsbacka.

När Dagen når honom har volontärer hunnit ställa in de 3 500 stolarna i tältet. Nu återstår arbetet med det övriga som behöver ordnas innan ”Det finns hopp”-kampanjen kan börja på torsdag: matvagnar och bajamajor ska installeras, en parkeringsyta för tusen bilar förberedas, förbönstält och familjetält resas, den stora scenen byggas och tekniken riggas.

Det stora mötestältet, med plats för 3 500 personer, restes på lördagen.

300 frivilliga

Med allt detta arbetar runt 300 frivilliga från de 15 församlingar i Halland och Göteborgsområdet som gjort gemensam sak med evangelisten Sebastian Staksets organisation Heart of Evangelism för att arrangera kampanjen.

– Det är fantastiskt roligt att vi kommer samman från olika samfund och olika städer för att göra det här. Det gör också att relationerna mellan församlingarna stärks, säger Robin Eklind.

Cirka 300 volontärer från 15 församlingar i Halland och Göteborg är engagerade i kampanjen.

10 000 flygblad

Målgruppen för tältmöteskampanjen är främst personer som inte går i kyrkan. De senaste veckorna har kampanjen marknadsförts både i lokalpressen och i sociala medier. Dessutom har tusentals affischer satts upp i västkustregionen. Under de sista dagarna innan kampanjen inleds ska 10 000 flygblad delas ut.

– Vi hoppas att människor som ännu inte har fått lära Jesus, och som längtar efter någonting mer i livet, ska komma hit och möta honom. Sedan är det ju jätteroligt om människor från kyrkor runt omkring också vill komma. Vi känner en stor förväntan, säger Robin Eklind.

Robin Eklind, pastor i Pingstkyrkan Kungsbacka.

---

Fakta: ”Det finns hopp”-kampanjen i Åsa

  • Evangelisationskampanjen pågår 17–20 augusti i Åsa i Kungsbacka kommun.
  • Satsningen arrangeras av organisationen Heart of Evangelism och 15 församlingar i Halland och Göteborgsområdet.
  • Medverkar gör bland annat evangelisterna Sebastian Stakset, Betz Assefa, René Loboz, Carl-Gustaf Severin, Truls Petter Andersen och Falvia Perez samt prästen Hans Weichbrodt.

---

Fler artiklar för dig