Nyheter

Pastor stenad och misshandlad av muslimer vid begravning

Kritiserade profeten Mohamed, attackerades av upprörde besökare

En 39-årig pastor i Uganda blev stenad och misshandlad när han förrättade en begravning i östra Uganda. Muslimska begravningsdeltagare blev uppretade sedan pastorn ska ha kritiserat deras tro i en predikan.

Begravningen i östra Uganda gällde en man i 30-årsåldern som under stora delar av sitt liv varit muslim, men som på senare tid konverterat till kristendom. Begravningsförrättaren, en pastor från Uganda, passade då på att predika. Bland annat ska han ha tagit fram Koranen, kritiserat den och sagt att “Jesus var Guds uppståndne son” följt av att “Mohammed var en profet som inte återuppstod”. Detta ska ha upprört många av de muslimska begravningsbesökarna, och några av dem blev så ilskna att de misshandlade pastorn tills han blev medvetslös, rapporterar Morning Star News.

– Jag hörde en ung man ropa: “Du kafir [otrogne], sluta vilseleda oss – om du kom för att begrava ditt folk, begrav dem, men använd inte Koranen utan att vara ren. Detta är hädelse mot vår Allah”, säger den misshandlade pastorn.

De upprörda ska ha tagit mikrofonen ifrån honom, börjat riva ut sidor ur Bibeln och annan kristen litteratur som pastorn och de andra kristna besökarna tagit med sig. Därefter började de kasta sten på honom och använde diverse tillhyggen för att slå honom med.

Kristna besökare lyckades hålla tillbaka angriparna, medan pastorn fördes till sjukhus. Han har nu återhämtat sig, men har fortfarande sår i huvudet, på ryggen och armarna. Enligt Morning Star News är händelsen en av flera återkommande attacker mot kristna i Uganda.

Fler artiklar för dig