Nyheter

Utökat pastorsteam i Livets ord i Uppsala

Missionsdirektor tas upp i ledningen. Ska ge internationella arbetet ökat fokus

Även missionsdirektor Christian Åkerhielm tas upp i ledningsteamet för Livets ord i Uppsala, som sedan tidigare består av pastorerna Simon Ahlstrand, Rune Borgsö och Sebastian Asklund.
– På det här sättet inkluderar vi det internationella perspektivet lite mer tydligt i det central ledarskapet, sa Rune Borgsö när nyheten meddelades under söndagsgudstjänsten.

Huvudpastor Janne Blom är fortsatt sjukskriven efter den svåra trafikolycka i augusti förra året då han skadades allvarligt. Han kommer dock att långsamt återgå i arbete under hösten, vilket Dagen skrivit om.

Det är under hans tid på Akademiska sjukhuset i Uppsala som församlingsledningen delat upp arbetet på tre pastorer, och nu utökas teamet till fyra.

Janne Blom bad för de fyra under söndagens gudstjänst, medan Carl-Gustaf Severin lade sin hand på pastorerna uppe på scenen.

Firade de 40 som gått

Livets ord har just lagt sin 40:e sommarkonferens, Europakonferensen, bakom sig.

Vid det avslutande mötet på lördagskvällen passade man på att fira de 40 år som gått sedan grundandet, och hylla några av de människor som lett arbetet genom åren, såsom grundarna Ulf och Birgitta Ekman, Robert och Åsa Ekh, Joakim och Maria Lundqvist, Janne och Sanna Blom liksom skolpionjären Maj-Kristin Svedlund.

Janne Blom predikade sedan utifrån bland annat Första mosebok 13:14, och uppmanade pastorer, resandepredikanter och andra ledare att lyfta blicken och se de människor som behöver nås av evangeliet.

Janne Blom i förbön för Livets ords pastorer och församlingsledare.

– Herren kallar oss också till den kraschade människan, till den missbrukande människan, den sargade, sårade människan, den människa som behöver en kristen som ställer sig vid sidan av dem och säger att det finns hopp, sa han.

Fick hjälp av Ulf Ekman

Dessförinnan berättade Janne Blom om hur ett besök av Ulf Ekman hjälpt honom att börja se bortom den depression som följde på insikten om hur svårt rörelsehindrad han skulle bli.

– Jag orkade inte tala så mycket, men han talade om Guds kärlek. Jag kände [just då] att Gud hatar mig, han kan inte gilla mig, jag kan inte fortsätta att leva, hur ska jag kunna fortsätta vara pastor i den här situationen? sa Janne Blom.

Han beskrev vad Ulf Ekman sagt honom:

– ”Kom ihåg, Janne, att kallelsen är djupare, kallelsen är större, kallelsen är så mycket större än din fysiska kapacitet och din fysiska ork. Den ligger så djupt från Herren, så djupt i ditt hjärta, så djupt i ditt hjärta. Herren älskar dig hur ditt liv än ser ut”.

– Och där började det vända lite, sa Janne Blom, som menade att de orden gällde alla som står i ledning och upplever en tuff tid.

Fler artiklar för dig