Nyheter

Nytt massdop på ikonisk strand i Kalifornien

Filmen “Jesus Revolution” bidragande orsak till anströmningen, menar ansvarige pastorn

Över 4 500 personer döptes nyligen på stranden Pirate´s Cove i södra Kalifornien, där dopscenerna i en storfilm om Jesusrörelsen spelades in.
– Jag skulle säga att filmen ”Jesus Revolution” påverkat folk och gjort att många kommit till tro på Jesus, säger initiativtagaren, pastor Greg Laurie i Harvest Christian Fellowship.

Såsom Dagen skrev tidigare i sommar döptes omkring 4 100 personer på samma plats på pingstdagen, vilket då beskrev som det största dopet i historien.

En av de tusentals som döptes söndagen den 9 juli, en händelse som kallats Jesus Revolution Pirate’s Cove Beach Baptism, var pastor Greg Lauries barnbarn Stella, skriver Christian Post.

– Jag skulle säga att filmen ”Jesus Revolution” påverkat folk och gjort att många kommit till tro på Jesus, säger Greg Laurie om det faktum att så många velat låta döpa sig.

– De blev så rörda av filmens dopscener att de ville ta samma steg i livet. Här har livet imiterat konsten, som i sin tur baserats på en sann berättelse.

Pastor Greg Laurie från Harvest Christian Fellowship.

Greg Laurie berättar att han var en av dem som döptes på stranden i Pirate’s Cove på 1970-talet, när Jesusrörelsen var som starkast.

– Men det här är annorlunda. För det första är det mycket större. Kön av människor som väntade på att döpas var 800 meter lång och folk väntade tålmodigt i två timmar eller mer.

Helgen före dopet hade församlingen hållit en större outreach på en stadium i Anaheim söder om Los Angeles, där uppskattningsvis 7 000 personer deltagit. Och enligt Greg Laurie kommer Harvest Christian Fellowship att följa upp varje person som döpts, och koppla samman dem med en lokal församling.

Fler artiklar för dig