Nyheter

Hönökonferensen: Vad borde bli nästa steg?

Konferensbesökarna ger sin syn på konferensens framtid

Mötestältet är borta men den nya hallen som Hönökonferensen hålls i har snart blivit för liten. Var det dumt att göra sig av med tältet? Eller fungerar det bra som det är i dag? Borde man göra något annorlunda? Dagen frågade runt bland några konferensbesökare.
Claudia Olsson, Öckerö:

– Det blir så nostalgiskt när det gäller tältet, jag saknar det. Men jag vill inte gå tillbaka till det. Man kanske får dela upp verksamheten på flera hallar? Eller skaffa ett cirkustält?

Christer Karlsson, Karlstad, och Anna Danielsson, Långserud:

– Man skulle kunna ha storbildsskärmar utanför hallen. Som det är nu så utesluter man en del barnfamiljer; när tältet fanns, var det väldigt många som satt utanför med barnvagnar eller hundar och lyssnade. Man kunde öppna tältet på sidorna. Man skulle kunna sätta upp parkbänkar här utanför.

Josef Gustafsson, Falköping:

– Nej, jag saknar inte tältet! Hallen funkar jättebra; det känns mer ombonat.

Cecilia Gustafsson, Falköping:

– Fast jag saknar konferenskänslan. Jag är uppväxt med Torpkonferensen, och där är det ju ett helt område. Här kan det vara ganska svårt att hitta [eftersom det är utspritt]. Det borde vara lite tydligare skyltat. Det hade varit bättre om man hade haft en hall i mitten, med till exempel glassbodar och ungdomskaféer runt om.


Fler artiklar för dig