Nyheter

S:ta Clara får nationell evangelist och ny direktor

Mats Nyholm blir evangelist för S:ta Clara – Oas-inspiratören Hans Weichbrodt en av tre nyanställda präster

S:ta Claras nuvarande direktor Mats Nyholm blir nationell evangelist för S:ta Clara i höst, då Hans Bratt Hernberg efterträder honom som direktor. Oas-inspiratören Hans Weichbrodt anställs samtidigt som teologi- och gudstjänstansvarig med fokus på undervisning, skriver föreningen S:ta Clara kyrka i ett pressmeddelande.
Pressfoto, S:ta Clara

S:ta Clara är en gudstjänstfirande gemenskap i centrala Stockholm. Den tillhör EFS, Evangeliska fosterlandsstiftelsen, som är en väckelserörelse inom Svenska kyrkan.

Från och med den 1 september kommer den tidigare direktorn Mats Nyholm att resa i landet ”för att sprida Guds ord samt vara ansvarig för S:ta Clara kyrkas Missionsskola”, skriver föreningen S:ta Clara.

De tre präster som nyanställs är Hans Bratt Hernberg, Johan Norén och Hans Weichbrodt.

Hans Bratt Hernberg. Pressfoto, S:ta Clara

Hans Bratt Hernberg, som blir ny direktor, vigdes till diakon i S:ta Clara kyrka 2001. Han tjänstgjorde i Stockholms domkyrkoförsamling i tolv år, främst i S:ta Clara kyrka men även i Storkyrkan, innan han prästvigdes i Stockholms stift 2013. De senaste åren har han tjänstgjort som kyrkoherde för Svenska kyrkan i Los Angeles samt som chef för Svenska kyrkans stiftsgård i Stjärnholm, uppger föreningen S:ta Clara.

Hans Weichbrodt, som blir teologi- och gudstjänstansvarig, är präst i Svenska kyrkan och har sedan 2001 varit inspiratör inom Oasrörelsen, som är en karismatisk förnyelserörelse inom Svenska kyrkan. Tjänsten i S:ta Clara kyrka är en deltidstjänst, resterande tiden fortsätter han som Oas-inspiratör.

Johan Norén. Pressfoto, S:ta Clara

Johan Norén tillsätts som församlingspräst och ansvarig för lärjungaskolan i S:ta Clara kyrka. Han är präst i Svenska kyrkan och kommer närmast från en tjänst som präst i EFS-kyrkan i Alingsås, där han varit föreståndare sedan 2018. Johan Norén har även arbetat som föreståndare på Hela människan i Alingsås och bibellärare på Hjälmareds folkhögskola.


Fler artiklar för dig