Nyheter

Inget genombrott i sökandet efter pingstvän på Gran Canaria

Försvunna Anna-Karin Bengtsson - hemförsamlingen stöttar familjen

Pingstvännen Anna-Karin Bengtsson från Skåne saknas fortfarande på Gran Canaria – snart tre månader efter försvinnandet. Församlingen har stöttat med bil i letandet, men någon insatsledare från Sverige finns inte längre på plats.

Det var på påskdagen, den 9 april, som 53-åriga Anna-Karin Bengtsson från Osby sågs i Playa del Inglés på Gran Canaria sista gången. Hon besökte familjens lägenhet på ön, och man har på filmbilder och via vittnesmål bland annat belagt att hon besökte en kyrka.

Men sedan är hon spårlöst försvunnen.

– Vi fortsätter sökandet, det står inte stilla. Men vi vet fortfarande inte vad som har hänt Anna-Karin Bengtsson – om hon är i livet eller inte, säger Karl-Fredrik Hellman, som tidigare har varit insatsledare på plats för eftersöksorganisationen Frivilliga insatser vid kris och katastrof, FIKK Swedens, räkning.

xx

Daglig kontakt

Nu är han och andra hemma i Sverige igen. FIKK Sweden har i stället utbildat fyra svenskar som bor på ön, och har dessutom daglig kontakt med lokala medarbetare i ideella organisationen SOS Desaparecidos, som hjälper till att följa upp olika spår.

Karl-Fredrik Hellman berättar att de nu också har fått hjälp med pejling av Anna-Karin Bengtssons mobiltelefon – och kunnat knyta den till en mast, och ringat in ett område på en till tre mil i närheten av Playa del Inglés.

Men inga konkreta genombrott har gjorts i sökandet.

Församlingen berörd

Peter Jansson är pastor i Älmhults pingstförsamling där Anna-Karin Bengtsson och hennes familj är medlemmar. Han berättar att försvinnandet har berört församlingen starkt.

– Det är förfärligt. Vi ber naturligtvis för familjen, och försöker visa värme. Jag uppfattar att vi kan prata öppet om detta.

– Vi har också försökt stötta familjen praktiskt och bland annat sponsrat en bil till dem i letandet på Gran Canaria tidigare, säger Peter Jansson.

Han uppger att flera församlingsmedlemmar också privat har visat engagemang på olika sätt.

Bror skrev på födelsedagen

Anna-Karin Bengtssons bror Joakim Axling är den i familjen som offentligt har uttalat sig om försvinnandet. För ett par veckor riktade han sig direkt till storasystern på hennes födelsedag, i ett inlägg på Facebook:

”Det går inte en dag, inte ett hjärtslag utan att jag tänker på var du är”, skrev Joakim Axling.

Porträttbild brodern.
Fler artiklar för dig