Kultur

Kanyes Wests nya imperium finns bakom en kyrka

Ny dokumentär visar hans nya klädfabrik och politiska högkvarter

Kanye Wests nya högkvarter kan vara en sidobyggnad till en kyrka i Kalifornien i USA, enligt en ny dokumentär.
Där ska sömmerskor arbeta på hans nya kollektion och en tidigare hemlös man ska ha anställts som kampanjledare inför presidentvalet i USA 2024.

Den omskrivne rapparen Kanye West förlorade många kontrakt och portades från Twitter efter att han gjort en rad antisemitiska uttalanden förra året. Hans kontroversiella uttalanden har upprört många och experter har spekulerat kring hans mentala hälsa.

Nu ska Kanye West eller Ye, som han numera kallar sig, ha köpt en del av en kyrkobyggnad där sömmerskor syr upp kläder till hans klädmärke Yeezy, rapporterar The Daily Mail.

Ye ska dessutom ha anställt en hemlös man som kampanjledare till sin presidentkampanj 2024 efter att ha rådfrågat honom kring andliga frågor under en längre tid. Mannen heter Mark och har bott i en bil på kyrkans parkeringsplats i nio år. Ye började fråga honom om hans religiösa åsikter och började sedan att anförtro sig åt honom.

Kanye Wests nya högkvarter kan vara en sidobyggnad till en kyrka i Kalifornien i USA. Ye ska dessutom ha anställt en hemlös man som kampanjledare till sin presidentkampanj 2024 efter att ha rådfrågat honom kring andliga frågor under en längre tid.

Fått stöd av förintelseförnekare

Yes presidentkampanj lanserades förra året och har fått stöd av America Firsts grundare och förintelseförnekaren Nick Fuentes samt den brittiska journalisten och högerkommentatorn Milo Yiannopoulos.

Kyrkan som Ye nu använder som högkvarter för sin politiska kampanj är den kristna kyrkan Cornerstone som ligger i Kalifornien i USA.

I BBC-dokumentären The Trouble with KanYe ses kyrkans pastor visa reportern Mobeen Azhar runt vid området.

– Han visade mig rummen på baksidan, fulla av kvinnor som satt och arbetade på sina symaskiner och skapade nya klädmönster inför den nya Yeezykollektionen.

Kyrkan tippades bli en den nya platsen för Yes ”Donda Academy” redan förra året, men nu har Mobeen Azhar bekräftat att det ”verkar vara det nuvarande huvudkontoret för hela operationen”.

”Denna plats är tänkt att vara ett politiskt högkvarter och en plats där Yeezy modedesign skapas och tillverkas. Han försöker förvandla platsen, denna lilla anspråkslösa kyrka, till sitt nya imperium. Men den större frågan är var kommer allt detta att sluta? För jag tror inte att detta är den sista inkarnationen av Ye som vi kommer att se.” säger reportern i dokumentären.

I dokumentären uppdagas även nya anklagelser om antisemitism från rapparen, där hans tidigare vän och affärspartner, Alex Klein, berättar om uttalanden Ye ska ha gjort.



Fler artiklar för dig