Nyheter

Orlenius och Gniste på nya uppgifter i Pingst

Satsning på migrantförsamlingar när nya uppdrag presenterades på Nyhemsveckan

Pingst inrättar en ny tjänst nationellt med uppdraget att odla kontakter och bjuda in migrantförsamlingar i rörelsen. Pingstledaren Daniel Alm presenterade fem nya namn för olika nationella uppdrag på Nyhemskonferensen.

NYHEM. Den tidigare föreståndaren i Citykyrkan i Stockholm, Paul Orlenius, får den nya uppgiften att jobba bland migrantförsamlingar. Han har byggt kontakter inte minst i Citykyrkan i Stockholm. Församlingen har en stor internationell grupp med över 30 olika nationaliteter och har jobbat med att bjuda in migrantkyrkor från Sverige och Europa till en återkommande ”International Believers Conference” i sin kyrka.

– Migrantförsamlingarna är en oerhörd resurs i vårt land. Här har Paul Orlenius har ett stort nätverk – inte minst i Stockholm, sa Daniel Alm vid presentationen förbönen för personerna som går in i nya uppgifter.

Ny kreativ ledare

Josefina Gniste, välkänd lovsångsledare och pastor inom pingströrelsen, blir ansvarig för det som kallas Pingst kreativ med uppgift att arbeta med nya sånger för framtiden, fånga upp musikförmågor och andra kreativa talanger, och driva nya typer av projekt.

Jonathan Boström utses till ny koordinator för Pingst ung, med särskilt ansvar att ta fram resurser och material för barn- och ungdomsledare.

Lasse Bjervås, pastor och föreståndare i Pingstkyrkan i Hässleholm, kliver in i uppdraget att samordna pingströrelsens nationella bönenätverk.

Per-Johan Stenstrand, Västerås, välkomnades in i uppgiften som ansvarig för att jobba med nya församlingsplanteringar inom rörelsen.

Uppstälda på scenen. Nyhem 2023.
Fler artiklar för dig