Nyheter

Daniel Grahn slutar som generalsekreterare på Erikshjälpen

“Jag är ödmjukt stolt och tacksam över det vi lyckats åstadkomma”

Den kristna hjälporganisationen ska nu påbörja en process att hitta en ny ledare, efter att Daniel Grahn efter nästan nio år aviserar sin avgång.

“Dags för ett nytt kapitel...”

Så inleder Erikshjälpens generalsekreterare Daniel Grahn sin text på Facebook där han berättar att han tagit beslutet att säga upp sig från sin tjänst.

“Efter snart nio intensiva år vill jag hinna göra en del andra saker innan jag går in för landning i arbetslivet. Tiden på Erikshjälpen har varit minst sagt välsignad. Jag är ödmjukt stolt och tacksam över det vi lyckats åstadkomma”, fortsätter han.

Efterträdare sökes

Daniel Grahn skriver att han kommer att sitta kvar i sin nuvarande roll till och med nyår, men går ändå ut med sitt beslut redan nu för att arbetet med att hitta hans efterträdare ska kunna komma igång.

Erikshjälpen beskriver sig själv som en barnrättsorganisation och bedriver sin verksamhet på kristen grund. Många känner också igen organisationen tack vare de många second hand-butikerna som de driver, vilket är ett av flera sätt att få in pengar för att kunna stödja barns rättigheter i länder som Burkina Faso, Uganda, Kambodja och Rumänien.

Innan Daniel Grahn tillträdde som generalsekreterare för Erikshjälpen var han chefredaktör på tidningen Dagen.

---

Fakta: Erikshjälpen

  • Erikshjälpen grundades av Erik Nilsson från småländska Ruda.
  • Till en början var arbetet inriktat på att stödja barn som var på sjukhus, utifrån att Erik Nilsson själv led av blödarsjuka och själv låg på sjukhus flera gånger.
  • Han dog 1966 endast 37 år gammal och året efter bildades stiftelsen Erikshjälpen som fortsatt hjälparbetet i Erik Nilssons anda.
  • En viktig del i arbetet är numera Erikshjälpens Second hand-butiker.

---

Fler artiklar för dig