Nyheter

Sorg i S:t Johannes kyrka i Märsta efter elvaårings död

“I dag förlorade Märsta en ängel. En ängel älskad av alla.”

En elvaårig pojke, aktiv i S:t Johannes syrisk-ortodoxa kyrka i Märsta, blev på onsdagen ihjälkörd. Märsta har förlorat en ängel, “en ängel älskad av alla”, skriver kyrkan på sin Facebooksida.

Dödsolyckan inträffade på onsdagskvällen, då elvaåringen blev påkörd av en bil när han cyklade i Valsta i Märsta, norr om Stockholm. Senare på kvällen meddelade polisen att pojken hade dött av sina skador.

Den omkomne pojken var aktiv i S:t Johannes syrisk-ortodoxa kyrka, och församlingen har kommenterat den tragiska händelsen på sin Facebooksida.

“Du kommer alltid vara i våra hjärtan och Märsta är i djup sorg och saknad! Vi ber Gud om tröst och barmhärtighet att vaka över dig och trösta dina föräldrars hjärtan över din saknad”, står det.

På torsdagskvällen anordnades en minnestund i kyrkan.

Sorg och ilska

Enligt medieuppgifter är mannen som körde bilen i 25-årsåldern, välkänd av polisen och tillhör ett kriminellt nätverk. Han greps på platsen och är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och vållande till annans död.

Efter påkörningen samlades människor vid olycksplatsen. Där utspelade sig scener som Aftonbladet beskriver som “tumultartade”.

– Det är mycket folk och känslor. Frågan nu är om de är vittnen eller om de kommit dit efteråt. Det kommer att bli viktigt att ta reda på vad de sett eller hört för att utreda det här, säger polisens presstalesperson Towe Hägg, till Aftonbladet.

Tidningen uppger också att poliserna tvingades använda pepparsprej mot flera personer som blev alltför närgångna.

På torsdagen rapporterade Aftonbladet att sorg blandades med ilska hos privatpersoner i området.

– Myndigheterna har haft koll på den här mannen, men de har inte gjort något. Egentligen är det myndigheternas fel att det här har skett, sa en man som stod vid olycksplatsen dit människor hade kommit för att lämna blommor och ljus.

---

Fakta: Olyckan

  • Polisen larmades om olyckan i Valsta i Märsta klockan 19.08 på onsdagskvällen.
  • Elvaåringen flögs till sjukhus med ambulanshelikopter. Senare på kvällen meddelade polisen att pojken hade dött av sina skador.
  • Bilföraren greps på plats och är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och vållande till annans död.

---

Fler artiklar för dig