Nyheter

Kirk Franklin leder dejtningprogram i TV

Gospelstjärnan och hans hustru hjälper människor att finna kärleken

Kirk Franklin och hans hustru Tammy har varit gifta i 27 år. Nu hjälper de andra att finna kärleken genom dejtingprogrammet The One (den rätta) i amerikansk TV. I första säsongen, som började sändas den 18 maj, hjälper paret två singlar från Atlanta att hitta den rätta.

“Paret Franklin kommer att dela med sig av det magiska receptet för en sund relation med en manlig och en kvinnlig singel som lever fantastiska liv, utom vad det gäller att dejta och finna kärleken”, skriver TV One om programidén.

Att programmet inte är kristet gör inte något, säger den flerfaldige Grammy-vinnaren enligt Christian Post.

– Jag kunde inte bry mig mindre om vad man tycker om mig i de kristna kretsarna [...] eftersom jag ser så mycket dysfunktionalitet också bland oss kristna, sa Kirk Franklin i en intervju med tidningen nyligen.

– Jag ser alla dessa ”lova Herren” och ”Gud välsigne dig”. Men bakom stängda dörrar är människor trasiga och kämpar och inte lyckliga.

Det viktigaste, förklarade han, är att människor är ärliga mot sig själva och är beredda att vara det mot andra.

– Jag vill inte framstå som en läkare som ska ta hand om patienter. Det är ett annat kristet ideal: ”Du är sjuk, så här får du Jesus av mig”.

Krav på perfektion

Också Tammy Franklin påpekar att kristna inte nödvändigtvis är bättre på att skapa relationer än andra.

– Ofta i våra kretsar hör man uttrycket ”nåd före perfektion”, men av någon anledning lever vi inte riktigt upp till det. Vi säger att nåden går först, men i själv verket kräver vi perfektion, inte bara av andra utan också av oss själva, sa Tammy Franklin i samma intervju.

– Vi vill visa att vi kan vara troende människor, men troende människor kan också syssla med underhållning. Vi kan coacha alla, inte bara människor som delar vår tro

Kirk Franklin har genom åren talat öppet i media om svårigheterna i sitt eget äktenskap, påpekar Christian Post, och bland annat beklagat att han så ofta varit borta från familjen. Paret har lyckats hålla ihop tack vare att de alltid varit vänner och varit beredda att ta hjälp av familjeterapeuter, har Kirk Franklin sagt. Sammantaget upplever sig paret väl rustat att nu ge råd till andra.

Parallellt promotar Kirk Franklin just nu sin gospelsingel All Things, som handlar om att kunna tala öppet med Gud om sina problem.

---

Fakta: Kirk Franklin

  • Kirk Franklin är en 53-årig soul- och gospelartist från USA.
  • Han visade sig tidigt ha en stor musikalisk talang, sjöng i kyrkokören och blev som elvaåring musikansvarig i en församling i Fort Worth, Texas.
  • Har fått en rad priser för sin musik, bland annat 19 Grammys, och ses som en av de stora kristna artisterna i vår tid.
  • När han gift sig med Tammy Collins 1996 hade de både redan var sitt barn från tidigare relationer. De har två barn tillsammans.

---

Fler artiklar för dig