Nyheter

Janne Blom: Vi känner djup tacksamhet för de 40 år som varit

Livets ord firade 40 år som församling. Janne Bloms tilltal för framtiden: “Lyft blicken mot Herren och se ut över människorna”

Bön, lovsång, tillbakablickar och ett tilltal för framtiden från huvudpastor Janne Blom. Det bjöd söndagens gudstjänst på när Livets ord firade 40 år. På plats fanns även grundarna Ulf och Birgitta Ekman – märkbart rörda över att få ta emot dagens mest ihållande applåder.

Den två timmar långa gudstjänsten bjöd bland mycket annat på en nyskriven lovsång, bilder från församlingens historia och nedslag bland de profetiska tilltal som kommit Livets ord till del genom åren.

Som värdar stod de tre pastorer som just nu leder församlingen: Rune Borgsö, Sebastian Asklund och Simon Ahlstrand, för dagen festligt klädda i kostym med skjorta och fluga.

Livets ords pastorer Sebastian Asklund, Rune Borgsö och Simon Ahlstrand var festklädda under församlingens 40-årsfirande.

Men den bild som många säkert bär med sig från gudstjänsten är nog ändå när de tidigare huvudpastorerna Ulf Ekman och Joakim Lundqvist står på var sin sida om Janne Blom, som sitter i en rullstol strax nedanför scenen. Och medan deras händer vilar på Janne Bloms axlar, höjer den sjukskrivne huvudpastorn sin oskadade hand och pekar uppåt, mot Gud.

Ett tilltal i natten

– Kära vänner, vilka fantastiska 40 år vi har haft, vilken otrolig nåd, vilken enorm kärlek vi har mött från Herren, sa Janne Blom när han kort därefter fick ordet.

Ännu nio månader efter den trafikolycka som vände upp och ned på hans och församlingens liv, är Janne Blom sjukskriven för de svåra skador han ådrog sig. Skador som församlingen fick en smärtsam skymt av när deras pastor berättade om det tilltal han fått natten till söndagen.

– Klockan 1 i natt så har jag ett gäng som kommer hem till mig och vänder på mig. De lägger mig från rygg till att ligga på sidan, förklarade Janne Blom med ett litet leende.

– Och precis när de kom hade jag vaknat lite innan, därför att jag upplevde att jag skulle läsa ett ord. Och Herren ledde mig till Första Mosebok, kapitel 13 och vers 14.

Pastor Janne Blom vid Livets ords 40-årsjubileum.

I versen talar Gud till Abraham, och säger till honom: ”Lyft upp dina ögon och se, från den plats där du står, mot norr och söder och öster och väster”. I den efterföljande versen förklarar Herren att allt det som Abraham ser, det har Gud gett åt honom och hans ättlingar.

På samma sätt, sa Janne Blom, måste också församlingen lyfta sin blick mot Gud i bön och tacksamhet, och vidare ut mot de många människor som behöver nås av evangeliet.

– Vi känner djup tacksamhet för de 40 år som varit, allt det du kallat oss till, alla folk du kallat oss till, alla städer du kallat oss till, alla nationer du kallat oss till, sa han.

– Men Herre vi ser också med lyft blick in i framtiden, in i den tid som du kallar oss in i Herre, in i de städer, nationer, folkslag och människor som du du kallar oss till.

Fler artiklar för dig