Nyheter

60 000 besökare när Pingst i Nederländerna höll konferens

“Men vi ser Jesus” var temat under pingsthelgen i Biddinghuizen vid sjön Markermeer

Uppemot 60 000 personer samlades under den gångna helgen till fyra dagar av lovsång, seminarier, gudstjänster och bön. Pingstkonferensen, som i år hölls för 53:e gången, är känd för att den varje år släpper ett album med nyskrivna lovsånger, Opwekkingsliederen.

Campingplatserna sålde slut snabbt, skriver tidningen Flevopost, som berättade om att drygt 23 000 personer valde att tälta eller campa under pingsthelgen. I år slog man dessutom rekord med minst 330 000 digitala besökare vid möten, seminarier och konserter, uppger stiftelsen som arrangerar konferensen Opwekking (väckelse).

Även om det är landets pingströrelse som står bakom konferensen, lockar den deltagare från många olika samfund och beskrivs som den största kristna sammankomsten i Nederländerna.

Närmare 60 000 personer samlades till konferensen Opwekking, (väckelse)  i Nederländerna över pingsthelgen.

I år var första gången som samtliga delkonferenser – för vuxna, ungdomar, barn och personer med funktionsnedsättningar – samlades under samma tema, ”Men vi ser Jesus”, hämtat ur andra Hebreerbrevet.

”Vi är överväldigade av den enorma mängden besökare, den positiva och goda stämningen, att vi nådde vårt insamlingsmål och den tydliga enigheten och samhörighet med så många människor från olika bakgrund”, sa stiftelsens vd Ruben Flach i ett uttalande efter konferensen.

”Många människor har mött Jesus för första gången, eller på nytt. Många har blivit berörda av den helige Ande och har smakat Guds kärlek. Det är därför vi anordnar denna konferens varje år: vi önskar att människor ska lära känna Jesus och den helige Andes kraftfulla verk.”

Fler artiklar för dig