Nyheter

”Carolafest” intar Avicii arena - men festen fortsätter hela året

Laddar med luftballong inför kvällen: “Jag ser fram emot lördag!”

Carola firar 40 år som artist med en hejdundrande turnékavalkad på inte mindre än fyra olika turnéer. I kväll är det stor “Carolafest” i Stockholm, och artisten lovar “en folkfest över det vanliga, över generationer och samhällsgrupper. Ett riktigt statement. Det har jag längtat efter!”

Carola lovar enligt Avicii Arena att taket ska lyfta i kväll när hon firar att det är 40 år sedan hon för första gången framförde “Främling” på Melodifestivalens scen i Malmö. Sedan dess har karriären gått med raketfart, och Carola kan se tillbaka på 40 år av musikaliska framgångar i en rad musikstilar.

Just bredden är synbar i valet av de fyra olika turneerna under jubileumsåret. Carola ger en rock-turné, en pop-turne´, en musikal-turné och sist men inte minst, en gospel-turné. Så den som missar “Carolafesten” i kväll har gott om möjligheter att knipa en plats under någon av årets konserter.

Gospel i Filadelfia

Konserten i kväll inleder serien pop-turnéer, som därefter går vidare till Malmö, Öland, Älvsbyn, och vidare runt landet för att avslutas utomlands, i Oslo i september. I rockserien genomfördes konserterna i april, och i musikalserien blir det konserter i september-oktober.

Gospelserien innehåller tre konserter i november, i Göteborg, Jönköping och till sist Filadelfia Convention Center i Stockholm.

Till Aftonbladet sa Carola i början av året att hon känner det som att hon är på väg i en “kreativ kanot på väg ned för en forsande älv som just haft islossning”. Hon lovar mycket känslor och mycket drag under turnéerna som går under samlingsnamnet “Carola- 4 faces”.

Testar luftballong

På Facebook demonstrerar Carola just nu testningen av en gigantisk luftballong, som finns i rekvisitan för kvällens framträdande. “Det blir fantastiska musiker, grymma dansare, ljus och överraskningar där allt kan hända...say no more! Snart fyller vi luftballongen på riktigt och seglar iväg!” skriver Carola.

Att den svenska publiken älskar Carola råder det inga tvivel om. Få artister uppnår det stadium av kändisskap där det räcker med att säga förnamnet för att alla ska veta vem det handlar om. Den kärleken går förstås också två vägar: för Svenska Dagbladet berättar Carola att hon ser på publiken som en del av sin familj: “De ger mig så mycket kärlek, de är min extended family”.

Ändå säger hon också att det största som hänt henne i livet faktiskt inte är musik-karriären eller kärleken från publiken. När DN i en intervju frågar henne om vad som varit den absoluta höjdpunkten i livet svarar hon “att bli mamma”. Så kanske passar det alldeles utmärkt att den stora inledande pop-konserten i Stockholm också sammanfaller med firandet Mors dag.

---

Fakta: 25 konserter under jubileumsåret

  • Carola firar 40 år som artist med 25 konserter runt hela landet och även en konsert i Norge.

---

Fler artiklar för dig