Nyheter

Konferens med fokus på Andens kraft i Nyhemshallen i pingsthelgen

Vill erbjuda personlig förbön till alla deltagare som vill, för att kunna få bli döpt av den helige Ande och berörd av Andens kraft.

Ett drygt 30-tal församlingar står bakom inbjudan till en allkristen konferens i Nässjö Missionskyrka och Nyhemshallen utanför Mullsjö under pingsthelgen.
– Den helige Ande är något Gud ger i vår tid, säger Jonas Andersson från Gå ut mission, en av visionärerna bakom initiativet.

Ett tiotal förkunnare från olika håll i kristenheten kommer att medverka i konferensen: Pelle Hörnmark, Pingst, Micael Grenholm, husförsamlingen Mosaik, Mats Nyholm, EFS, Rickard Lundgren, Equmeniakyrkan, Hans Jansson, EFK, samt lovsångsledarna Cornelia Forsberg och Sanna Välipakka från Hope for this Nation, ihop med visionärerna Jonas Andersson och Pascal Andréasson, den senare från Pingstkyrkan i Sandhem.

Fredag kväll drar konferensen i gång och fortsätter under lördagen och söndag förmiddag i Nässjö Missionskyrka med gudstjänster, föreläsningar, panelsamtal, intervjuer, vittnesbörd och väckelsemöten.

Fyra gudstjänster i Nyhem

På söndagen förflyttas arrangemanget till Nyhemshallen utanför Mullsjö, där fyra gudstjänster hålls under eftermiddagen och kvällen.

– Löftet om den helige Ande är givet till var och en. Jag tror och hoppas att konferensen ska få vara ett gensvar på många hjärtans rop efter mer av den helige Andes närvaro i våra personliga liv och i församlingarna, säger Jonas Andersson, som leder organisationen Gå ut mission, är medlem i Nässjö Missionskyrka samt ingår i pingströrelsens pastorsnätverk.

Ett viktigt inslag i pingstkonferensen är att erbjuda alla som vill personlig förbön vid samtliga samlingar, för att kunna få bli döpt av den helige Ande, eller få uppleva påfyllnad och beröring av den helige Ande, uppger arrangörerna i regionen inom främst Småland, Västergötland och Östergötland.

De två på golvet i nyhemshallen - halvbild.

Bred uppslutning

Församlingarna kommer från Pingst, EFK, Svenska alliansmissionen och Equmeniakyrkan, men Jonas Andersson säger att han också vet flera svenskkyrkliga församlingar som har annonserat arrangemanget.

– Vi vill lyfta löftet och betoningen på att Anden kommer med kraft. Tyvärr har det varit ganska tyst på det här området en period, men löftet är aktivt och många längtar, tror vi. Det har vi inte minst sett i det snabba gensvar vi har fått på konferensen, säger han.

Fler artiklar för dig