Nyheter

80 000 samlas i USA - ses som uppföljning på Asburymötet

Evenemanget blir det största utåtriktade kristna möte som ett amerikanskt universitet arrangerat, någonsin.

Upp emot 80 000 personer har anmält sig till en stor utåtriktad kristen kampanj i USA. Den ses av många som en fortsättning på det andliga skeende som startade vid universitetet i Asbury tidigare i år.

Evenemanget, som har kommit till på initiativ av kristna studenter, äger rum på Oklahoma-universitetets fotbollsstadion med start lördag den 29 april. I det utsålda mötet deltar artister som Chance The Rapper, Kari Jobe, Chandler Moore och evangelisten Nick Hall, skriver CBE News.

Att så många som 80 000 personer anmält sig, gör evenemanget till det största utåtriktade kristna mötet som ett amerikanskt universitet arrangerat, någonsin.

”Gud är i rörelse, det är väckelse i luften. Gör dig tillgänglig och låt honom komma in i ditt liv” skriver Nick Hall om satsningen som kallas Fill The Stadium, FTS OU (Oklahoma University).

I USA ses detta som början på en möjlig ny väckelsevåg över landet, vilket inte har hänt på många år. Och det som sker det sker framför allt bland unga människor i USA.

Och detta andliga skeende berör studenter både på kristna och sekulära universitet, sägs det.

Redan innan startskottet har gått för satsningen jämförs den med det som hände tidigare i år vid Asbury-universitetet i den lilla staden Wilmore i delstaten Kentucky.

Där höll ett bönemöte på i två veckor och de som var med sjöng lovsånger och prisade Gud. Många kom till tro på Jesus och andra blev förnyade i sin tro, som Dagen har berättat.

– Ärligt talat måste detta vara det mest angelägna utåtriktade mötet någonsin i USA. Det kommer att bli fantastiskt och helt utan motstycke. Vi kommer att få se Gud gör sådant som bara han kan, säger pastor Craig Groeschel.

Fler artiklar för dig