Nyheter

”Vi vill att unga ska förstå att de har en plats i Guds stora uppdrag”

Teologistudenten Olivia Karlsson är praktikant i Pingstkyrkan i Lund, och överväldigad över stora intresset bland unga att få lära sig mer om mission.

Upp till 170 ungdomar i Skåne ville bli peppade för att dela den kristna tron vidare. De kom när Pingstkyrkan i Lund och Europaporten i Malmö bjöd in till en gemensam inspirationsdag för mission.

Olivia Karlsson är teologistudent och praktikant i Pingstkyrkan i Lund, och överväldigad över det stora intresset för att få lära sig mer om mission i södra Sverige. I lördags samlade man 130 ungdomar till seminarier och möte med olika missionsorganisationer under eftermiddagen. På kvällen hade antalet ökat till 170 unga under avslutningsgudstjänsten och ”efterhäng” med kafé.

Porträttbild.

– Underbart att se responsen och hängivenheten. Jag känner en otrolig tacksamhet till Gud. Vi vill att unga ska förstå att de har en plats i Guds stora uppdrag, för att fler ska få möjlighet att ta emot Jesus, säger Olivia Karlsson, som också jobbar på organisationen Testa Mission.

Olika organisationer på plats

Pingstkyrkan i Lund hade missionsorganisationer som Open Doors, YWAM, Folk & språk, missionsflyget MAF, PMU, Ibra radio och olika bibelskolor, som utställare som ungdomarna kunde samtala med. Seminarietalare var bland andra Camilla Moberg, Testa mission, Andreas Svedman från Pingst FFS samt församlingsplanteraren Benjamin Edman.

Ungdomar i bänkarna.

Kai Johansen, pastor i nyplanterade Centrumkyrkan i Malmö samt knuten till missionsorganisationen Trons Bevis, talade i gudstjänsten på lördagskvällen.

”Skåne ett missionsfält”

Olivia Karlsson säger till Dagen att Skåne är något av ett missionsfält, med förhållandevis få kristna. Det kändes därför lite som att vara pionjär när inspirationsdagen bland de unga arrangerades och lockade fler än hon vågat hoppas på. Missionsråden i pingstförsamlingarna i Lund och Malmö stod bakom initiativet, berättar hon.

Ungdomar på inspirationsdagen.

Temat för lördagen var ”Uppdrag 28:19″, och syftade på det som brukar kallas Jesu missionsbefallningen från Matteus 28:19 i Bibeln.

– Mission startar alltid där du är. Men sedan finns det alltid möjligheter att gå vidare ut i hela världen, till jorden yttersta gräns. När vi inspirerar till mission bland unga handlar det både om Sverige och vidare ut internationellt, säger Olivia Karlsson.

Fler artiklar för dig