Nyheter

Hon blir Oasrörelsens nya samordnare

Till sommaren går Oasrörelsens samordnare Ingemar Henricsson i pension efter 14 års tjänst. Han efterträds av Marie Bokesand.
– I dagarna börjar jag mitt nya arbete och det ska bli så fantastiskt roligt och en stor förmån att få arbeta för just Oasrörelsen, säger hon.

Arbetet som samordnare innebär att arbeta som projektledare och administratör i Oasrörelsen. Det innebär bland annat koordinering och planering av Oasrörelsens olika möten och kurser och att hålla i det praktiska kring dessa, till exempel bokningar, anmälningar och så vidare.

– Jag kommer huvudsakligen att ta över de uppgifter som Ingemar Henricsson har i dag, säger Marie Bokesand.

Marie Bokesand bor med sin man och deras två barn i Öjersjö strax utanför Göteborg och sedan många år tillbaka är Furulundskyrkan hennes hemförsamling. Hon har varit engagerad i Oasrörelsen i nästan 20 år.

– Jag och min man var på vårt första Oasmöte i Hässleholm sommaren 2004 och sedan dess har Oasmöten betytt mycket för hela familjen. Det har genom åren blivit många sommar- och youngstersmöten och nu, när barnen blivit tonåringar, har jag fått se hur mycket Oasrörelsens konfirmations- och ungdomsläger betyder för ungdomars växande i sin kristna tro.

Tidigare har Marie Bokesand arbetat på Volvo Lastvagnar i Göteborg. Där arbetade hon senast i ett utvecklingsprojekt för ellastbilar med ansvar för projektkvalitet och administrativt stöd till projektledaren.

– Oasrörelsen gör ett fantastiskt och så viktigt arbete med att bära ut Guds ord till Sveriges folk! Jag är väldigt förväntansfull och glad över att få bli en del av detta arbete, säger Marie Bokesand.

---

Fakta: Oasrörelsen

  • Oasrörelsen är en karismatisk förnyelserörelse inom Svenska kyrkan, som bildades i september 1983 på Åh stiftsgård vid en nordisk luthersk ledarkonferens. Då fick den namnet ”Referensgrupp för andlig förnyelse i Svenska kyrkan” (RAF), men bytte 1989 namn till Oasrörelsen.

---

Fler artiklar för dig