Nyheter

Carola: Vi kan inte säga ”kom och lev som ni vill”

“Man måste vara vis i det hela”, säger artisten om att vara öppen för främlingar och värna svenska traditioner

Carolas engagemang för flyktingar är väldokumenterat. Samtidigt menar hon i en intervju att svenska traditioner bör värnas.
– Jag tycker inte man kan säga ”kom och lev som ni vill i vårt land”, säger artisten till SvD.

Hon har tagit emot flyktingar på den grekiska ön Kos – och i sitt eget hem i Stockholm. I början av Rysslands invasionskrig mot Ukraina reste hon till det krigsdrabbade landet för att hjälpa ukrainare på plats. Nu säger Carola i en intervju med Svenska Dagbladet att hon “[inte tycker] man kan säga ‘kom och lev som ni vill i vårt land’.”

– Det är inte fegt att värna Sveriges traditioner och sjunga ”Den blomstertid” på skolavslutningarna. Ibland blir jag helt förtvivlad över utvecklingen. Vi ser ju resultatet.

Carola preciserar vad hon menar:

– I form av skjutningarna. I form av polisen som bara ropar på hjälp. Vi släpper in och ska vara snälla mot människor som har en helt annan ideologi, där det till och med står i deras skrifter att det är okej att ljuga för otrogna. Nu är vi inne på riktigt tuffa puckar men så är det. Det är därför Iran ser ut som det gör i dag. De säger ”vi dödar inga”. Det gör de visst. De har förvridit sanningen.

Reportern kommenterar att en del nog skulle kalla hennes resonemang främlingsfientligt, men Carola menar att det inte alls stämmer med hennes synsätt.

– Är det någon som är öppen för främlingar är det jag. Hela Bibeln handlar om det. Men man måste vara vis i det hela.

Fler artiklar för dig