Nyheter

Janne Blom återvände till Livets ord för första gången sedan olyckan

Pastorn tackade för all omtanke och alla förböner när han firade gudstjänst på Livets ord igen

Det var många tårar, men också kramar, skratt och applåder när Livets ords huvudpastor Jan Blom återvände till Livets ord för att fira gudstjänst med sin församling igen – sju månader efter den svåra motorcykelolycka som höll på att kosta honom livet.
Från sin rullstol tackade han Gud och alla människor som har bett för honom.

UPPSALA. Strax innan gudstjänsten skulle börja rullade Jan Blom in med sin rullstol och tog plats på första bänkrad. Därefter stämde församlingen in i två lovsånger innan det var dags för deras huvudpastor att få mikrofonen.

Janne Blom möttes av stående applåder.

– Det här är helt galet. Om jag låter lite halvdan i rösten så är det för att jag gråter så mycket, jag har gråtit hela lovsången – inte för att jag är ledsen utan för att jag är så gripen över att få sjunga med dig, och se dig, inledde han och nickade åt olika håll.

– Det mitt hjärta är fyllt av just nu är tacksamhet. Jag är så tacksam till dig, jag är så tacksam för alla dina böner därför att bönen har räddat mitt liv, fortsatte han innan han lyfte fram sjukhuspersonalen och hustrun.

Han berättade vidare om sina livshotande skador och om den smärta och sorg som drabbade honom efter uppvaknandet, en månad efter olyckan.

– Jag var så ledsen. Jag grät på nätterna och kämpade med en så djup, djup sorg. Men varje natt när jag grät så var det en fader som kom till mig. Och det var den himmelske Fadern. Han fyllde mitt hjärta med sin kärlek. ”Jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig.”

Efter sin svåra trafikolycka var Livets ords huvudpastor Jan Blom tillbaka i församlingen och firade gudstjänst för första gången.

“Kan jag vara pastor?”

Det var i slutet av augusti i fjol som Jan Blom körde in i en buss med sin motorcykel. I flera veckor svävande han mellan liv och död, men därefter har han successivt blivit bättre. Nyligen publicerade Dagen en längre intervju med honom från sjukhuset i Uppsala där han har bott sedan i somras. I intervjun berättade han bland annat om tvivlet på om det skulle vara möjligt att fortsätta som pastor. Det var också något som han återkom till under gudstjänsten.

– Är det något jag har fått större förståelse av i mitt hjärta så är det Guds kärlek, djupet av Hans kärlek. Att han mitt i den situationen, mitt i allt jag kämpade med, mitt i mina tankar ”Kan jag vara pastor?”, ”Orkar jag leva?” – jag kämpade med de sakerna hela tiden, kom till mig så starkt med sin kärlek.

När Jan Blom berättade om ett samtal med en undersköterska på sjukhuset som utgöt sitt hjärta för honom och ett annat möte med en patient som tog emot Jesus i sjukhusrummet både skrattade och applåderade församlingen.

Många ville hälsa

Därefter blev Jan Blom allvarlig igen. Han återkom till den smärta, fruktan och ångest som han har känt och betonade att Guds kärlek har burit honom. Och han riktade sig samtidigt till andra.

– Kom ihåg att det alltid är så att oavsett vad du har för utmaningar, vad du går igenom, vad du kämpar med i livet, fysiskt, psykiskt, eller med dina barn eller i ditt äktenskap att det finns en person, Jesus Kristus, Fadern, Anden som alltid är med dig.

Efter sin svåra trafikolycka var Livets ords huvudpastor Jan Blom tillbaka i församlingen och firade gudstjänst för första gången.

Efter en innerlig bön tackade Jan Blom ännu en gång församlingen.

– Jag är så djupt tacksam, så gripen av din kärlek. Jag är så fylld av din kärlek, i bön, men självklart också av Faderns kärlek. Tack, tack, tack, tack, tack. Jag är levande – jag är vid liv.

När gudstjänsten var slut växte snabbt kön av människor som ville gå fram till Jan Blom och ta honom i hand eller krama om honom. Även här blev det tårar och skratt, men det var inte svårt att se att Jan Blom njöt av att vara tillbaka i kyrkan.

Fler artiklar för dig