Nyheter

Efter åtta år - Jesusmanifestationen tillbaka till Jönköping

“Är en stor möjlighet att som kristna dela med oss av kärnan i det vi tror på - Jesus”

I juni är det åter dags för Jesusmanifestationen i Jönköping efter flera års uppehåll.
– Vi vill visa att troende människor är en kraft att räkna med, säger Leif Laudinger på Bridgebuilder, som står bakom arrangemanget.

Åren 2008 till 2014 var Jesusmanifestationen i Stockholm ett evenemang som årligen samlade tusentals kristna från hela landet till en gemensam kraftsamling.

– Under några år åkte hundratals knuttar från kristna mc-klubbar runt om i landet till Stockholm. Det var väldigt inspirerande att manifestera Jesus på gatorna tillsammans med tusentals kristna, berättar Leif Laudinger som var med.

Han är engagerad i Bridgebuilder, ett kristet kompisgäng som kör motorcykel och har en sajt på nätet där de bjuder in till olika aktiviteter för den som gillar att åka motorcykel.

– Det är en digital mötesplats som funnits sedan 2013. Vi berättar om Jesus och arrangerar fysiska träffar där vi lär känna varandra och har trevligt tillsammans.

Den senaste Jesusmanifestationen i Jönköping hölls 2015 och då var Bridgebuilder med på ett hörn. Den här gången är man ensam arrangör.

– Efter pandemin finns ett behov av att göra en gemensam satsning. Och vad passar bättre än att samlas kring det bästa vi har, nämligen Jesus? säger Leif Laudinger.

Varför är Jesusmanifestationen viktig?

– Dels är det ett tillfälle att visa att vi kristna är många. Dels är det en möjlighet att dela med oss av kärnan i det vi tror på och att vi som kristenhet står enade bakom det, förklarar Leif Laudinger för Dagen.

Bridge Builder.

Mc-knuttar tar täten

Lördag den 3 juni blir det samling till bön i Kristine kyrka i Jönköping. Därefter tågar deltagarna genom stadens gator utrustade med skyltar som pekar på Jesus. Förmodligen med inslag av sång- och musik.

– Precis som 2015 siktar vi på att knuttarna på sina motorcyklar tar täten när vi förflyttar oss från Hovrättstorget till Rådhusparken, berättar han för Dagen.

På Rådhusparkens scen blir det någon form av program, men exakt vad återstår att se. Programmet är inte helt spikat än, och han beskriver det som ett lagarbete där många är med och bidrar.

– Alla kyrkor och församlingar i Jönköping med omnejd har fått en inbjudan att delta. Det gäller också de cirka 20 kristna mc-klubbar som finns på olika platser i landet.

Jesusmanifestationen i Jönköping 2015.

Uppmuntrar ni kristna från hela landet att komma till Jönköping den 3 juni?

– Ambitionen är att så många som möjligt ska närvara. Vi ser det nog framför allt som en angelägenhet för kristna i Jönköping med omnejd, och en uppmuntran till andra städer att göra något liknande nästa år.

– Tänk om det framöver kunde hållas Jesusmanifestationer i flera svenska städer samtidigt under en och samma dag. Det skulle bli ett genomslag för det kristna budskapet i vårt land.

Fler artiklar för dig