Nyheter

300 unga vuxna möttes - “Värdefullt att få dela glädje och tvivel”

Charlie Hällström, 26, en av de unga vuxna som samlades i Jönköping i helgen

Som ung vuxen är det mycket som händer och som ska falla på plats i livet – men det är inte alltid helt enkelt. Charlie Hällström, 26 år, kan identifiera sig med beskrivningen. I helgen var han en av de unga vuxna som deltog i konferensen ”Utrymme” i Allianskyrkan, Jönköping.
– Värdefullt att få dela både glädjen och det tuffa, säger Charlie Hällström.

Omkring 300 unga vuxna var på plats i Jönköping och den konferens som Svenska alliansmissionens ungdom, SAU, anordnade. Charlie Hällström finns till vardags i Stockholm och utbildar sig till specialidrottslärare, men är också engagerad i en församling och längtar efter att få bygga kyrka i nära anslutning till idrottens värld. Men han har sina rötter i Huskvarna – och det var därför naturligt ur det perspektivet att också åka på konferensen i Jönköping, när en kompis ville dra med honom.

Dagen pratar med Charlie Hällström efter ett par dagar med seminarier kring generationskrockar och generationsmöten i kyrkorna, samtal om att hitta sin plats i livet med tro och tvivel och kreativ målning utifrån sin tro. Vidare möjlighet att lyssna till en pastor och snickare om tron i vardagslivet.

– Konferensen fyller många rum, säger Charlie Hällström. Det blir att ställa in riktningen igen när det gäller livet med Jesus. Men konferensen lyckas också ringa in och skapa en mötesplats där vi får erkänna att det kan vara ganska tuffa år med oro för framtiden som ung vuxen.

– Det har varit väldigt värdefullt att få dela glädjen i livet, men också få grotta vidare i tvivel och det svåra vi möter. Att få prata om det tillsammans med andra som är i samma situation, säger han.

Improviserad teater

Gudstjänster, konsert, improvisationsteater, panelsamtal och samlingar med bön och lovsång har stått på programmet – och däremellan tid för samtal med andra konferensdeltagare vid fikabordet eller över en lunch.

Halvbild utomhus.

Jakob Winberg, generalsekreterare för Svenska alliansmissionens ungdom, SAU, säger att konferensen för unga vuxna arrangeras mot bakgrunden att det finns en stark längtan efter autenticitet och mening i vår tid som innebär både utmaningar och möjligheter för kyrkan.

I ljuset av det ser han att tron för unga vuxna behöver såväl förstås som prövas, och att den behöver upplevas i gemenskap med andra.

– Vår önskan är att göra vad vi kan för att unga vuxna ska få möta Jesus och att tron ska få mogna, säger Jakob Winberg.

Svenska Alliansmissionens ungdom, SAU.
Mars 2023.

---

Fakta: Konferensen Utrymme

  • Bland de medverkande i seminarier och gudstjänster fanns Edvard Wiberg och Josefin Arenius, Caroline Cedon, Mimmi Botica, Johan Nilsson, Charlotta Forsström, Julia Martinsson och Viktor Egerbo.
  • Dessutom medverkade improvisationsteatergruppen Paradteatern från Göteborg, i lovsången Viktor Alnervik med team samt en konsert med Amanda Matsson med band.
Svenska Alliansmissionens ungdom, SAU.
Mars 2023.

---

Fler artiklar för dig