Nyheter

Presidentens oväntade gest till Christian Atsus sörjande familj

George Weah skänker 100 000 kronor till döde fotbollsspelaren Christian Atsus änka och barn

Liberias president George Weah skänker drygt 100 000 kronor till fotbollsspelaren Christian Atsus familj. Atsu omkom i jordbävningen i Turkiet nyligen.

Christian Atsu blev bara 31 år, och efterlämnar hustrun Marie-Claire Rupio och deras tre barn – två pojkar och en flicka. Nu har änkan och barnen fått 10 000 dollar, motsvarande 113 000 kronor. Avsändare är Liberias president George Weah.

En delegation har på presidentens uppdrag besökt Christian Atsus familj och förmedlat den generösa penninggåvan. Detta som en gest av sympati för de efterlevande, och för att konkret visa sitt stöd i sorgen, rapporterar Christian Post.

Efter Christian Atsus död har många trätt fram och berättat vilket stort intryck denne gjorde, inte framför allt på fotbollsplanen utan mest vid sidan om den gröna gräsmattan.

”Han var en sann kristen i ordets rätta bemärkelse”, skrev krönikören Louise Taylor i tidningen Guardian i en hyllningstext till minne av Christian Atsu.

Christian Atsu växte upp i Ghana och spelade bland annat för klubbar som Porto, Chelsea och Newcastle. Tidigt fick han lära sig vad det betyder att lägga sitt liv i Guds händer.

– Min kristna tro är det absolut viktigaste jag har i livet, sa han i intervjuer.

För barns bästa

Vid sidan om sitt arbete som fotbollsspelare på toppnivå, var han engagerad för den globala hjälporganisationen Arms Around the Child för att hjälpa barn och familjer till en drägligare tillvaro.

George Weah var på sin tid en av världens bästa fotbollsspelare och tilldelades 1995 prestigefyllda Ballon dÓr, utmärkelsen till Europas bäste fotbollsspelare. År 2018 utsågs han till Liberias president.

Fler artiklar för dig