Nyheter

Asbury-möten avslutas - ”eleverna ska tillbaka till studierna”

“Vi inser att studenternas liv måste återgå till det normala”

Maratonmötet på universitetet har skapat kaos i den lilla staden Wilmore. Nu väljer skolledningen att steg för steg avveckla verksamheten inne på universitetsområdet för att låta studenterna återgå till sin utbildning.

Onsdagen den 8 februari blev startpunkten på ett mycket ovanligt bönemöte. Efter ett bibelstudium påbörjades lovsången bland eleverna som var på plats. De bara fortsatte och fortsatte, flera strömmade till och några dagar senare spred sig nyheten om den andliga förnyelse som sprungit upp bland eleverna på Asbury-universitetet. Via sociala medier kunde en hel omvärld se bilder och filmer på ett fullsatt kapell där ungdomar entusiastiskt sjöng lovsånger och samlades i bön.

Genomslaget har blivit monumentalt, bönemötet har pågått dag som natt med allt fler nyfikna som strömmat till. Köerna har ringlat sig långa utanför universitetets lokaler och den lilla staden Wilmore med några tusen invånare har invaderats av nyfikna besökare.

Det vittnas om trafikkaos, det har varit problem att hitta boende och det finns knappt toaletter så att de täcker behoven längre. Skyltar har också satts upp till infarten mot Wilmore med budskapet att man inte får fortsätta in i staden.

Återgår till det normala

Tolv dagar efter att bönemötet inleddes väljer universitetet nu att under ordnade former börja avveckla verksamheten på universitetsområdet. På måndagen 21 februari 14.00 lokal tid kommer det sista öppna mötet i universitetets kapell att hållas och studenterna ska sedan börja återgå till sina studier och skolans på förhand schemalagda gudstjänster.

Det andliga skeende som påbörjades på skolan behöver därmed inte stoppas, utan kan flyttas till lokaler utanför universitetsområdet.

– Vi inser att studenternas liv måste återgå till det normala, de måste gå till skolan och de nationella proven börjar nästa vecka, kommenterar Abby Laub, kommunikationsansvarig för universitetet, enligt Fox News.

Hon beskriver det som att studenterna vet att de fått ta emot en dyrbar gåva, samt att den glöd som uppstod under bönemötet nu ska få spridas vidare till människors arbeten, familjer och kyrkor.

---

Fakta: Asbury

  • Asbury-universitetet är ett universitetet i den lilla staden Wilmore, strax utanför Lexington, i den amerikanska delstaten Kentucky.
  • Universitetet drivs på kristen grund och har omkring 1 500 studenter.
  • Den 8 februari påbörjades en schemalagd gudstjänst, som sedan spontant fortsatte och har pågått dag som natt.

---

Fler artiklar för dig