Nyheter

Populär biskop hittad ihjälskjuten i Los Angeles

David O’Connell hade ett stort hjärta för fattiga och immigranter

Den populäre prästen och hjälpbiskopen David O’Connell föll på lördagen offer för en mördares kula i södra Los Angeles. O’Connell var känd för sitt engagemang för fattiga, immigranter och våldsoffer.

Skjutningen inträffade vid ettiden på lördagen i ett hem i södra Los Angeles, rapporterar nyhetsbyrån Catholic News Agency som citerar uppgifter från den lokala polisen som tv-stationen KABC sände. När polisen anlände till platsen fann de den 69-årige prästen med en skottskada i bröstet. Han förklarades död på platsen.

Myndigheterna undersöker nu händelsen som ett misstänkt mord, men är ännu förtegna gällande omständigheterna.

Prästen David O´Connell var även hjälpbiskop i det katolska stift som omfattar Los Angeles-området. Han hade arbetat i området i 45 år och var uppskattad av många för sitt stora sociala engagemang och sitt vänliga sätt. Han var exempelvis mycket engagerad i att hjälpa immigranter som tar sig in över gränsen från Mexiko.

Saknar ord

”Detta är en chock och jag har inga ord att uttrycka min sorg med”, sa ärkebiskop José Gomez enligt Angelius News.

Ett dussintal församlingsmedlemmar som bodde i närheten samlades i anslutning till den misstänkta brottsplatsen för att be för David O’Connell.

Den Irlandsfödde prästen beskrivs som en vänlig, generös och tillgänglig person med stor känsla för humor. En bekant vid namn Jonny Flores berättar för Los Angeles Times att han kände O’Connell från lokala anti-abortdemonstrationer och han beskriver honom som både ödmjuk och generös med sin tid.

Efter sin prästordination 1979 fick han tjänst i Los Angelesstiftet. 2015 befordrades han av påven till hjälpbiskop.

Fler artiklar för dig