Nyheter

Influencern och Hillsongprofilen blir en av deltagarna i Let’s dance

Tackade nej för tio år sedan på grund av en hjärtoperation

Influencern Andreas Wijk, som varit engagerad inom lovsången i Hillsong, har tackat ja till att delta i vårens upplaga av Let’s dance. I höstas kom pastorssonen ut som homosexuell och berättade då också om sin kristna tro.
- Jag kommer att byta ut musikstudion mot dansstudion den här våren, säger 29-åringen i ett inlägg på Instagram från fredagen.

Den nya säsongen av Let’s dance börjar den 18 mars. Förutom Andreas Wijk och Tone Sekelius är även Charlotte Kalla och Rickard Sjöberg klara för tävlan.

Till Aftonbladet säger Andreas Wijk att han inte vet vem hans danspartner blir ännu, annat än att det blir en tjej.

– På min bröllopsdag är det så klart att jag ska dansa med min framtida man, men under “Let’s dance” känns det fantastiskt att få dansa med en tjej, säger han.

I höstas släppte Andreas Wijk, som också är modell och influencer, singeln If I Was Gay. I samband med det berättade han i tv om hur han brottats med att kombinera sin tro med att vara homosexuell, och om att hans föräldrar bett för att han skulle bli av med sin läggning.

– Det här är en otrolig skam inom kyrkan, det enda man inte kan tala om, sa han i Carina Bergfeldts intervjuprogram.

Jesus is king

I ett inlägg på Instagram, upplagt den 31 december, visar Andreas Wijk upp sitt “Största ögonblick 2022″: att vara med i Pride-paraden i somras och gå fram och krama sin mamma och pappa. I videoklippet, som gillats av drygt 75 000 personer, bär han en T-shirt med orden “Jesus is king” format som ett kors.

Andreas Wijk har sjungit lovsång på scenen i Hillsongs gudstjänster och sjungit för intagna på en sluten anstalt med sin far, som är fängelsepastor. Andreas Wijk skrev ett av bidragen till Melodifestivalen 2021 och är nominerad i kategorin Årets hbtq inför QX gaygala den 6 februari.


Fler artiklar för dig