Nyheter

Tommy Dahlman lämnar ledarskap i Uppdrag världen

Turbulensen i organisationen har fortsatt även de senaste månaderna

Predikanten Tommy Dahlman lämnar sitt tillförordnade huvudledarskap i organisationen Uppdrag världen, som tidigare gick under namnet Divine Favour Mission.

Det är i ett Facebookinlägg som Tommy Dahlman skriver att han ett år efter namnbytet – och efter att alla utom Dahlman själv i den tidigare styrelsen lämnade organisationen – nu släpper ledarskapet. Han överlämnar det till Malin Andersson i Strömstad. Men Dahlman kommer enligt Andersson att finnas kvar i bakgrunden, uppger hon i ett eget inlägg.

Även i Uppdrag världen har det varit en turbulent tid senaste månaderna med flera styrelseavhopp. Organisationens är främst aktiv genom sociala medier.

Tidigare pingstpredikant

Tommy Dahlman är en tidigare pingstpredikant, som samarbetade med predikanten och huvudledaren Mattias Lekardal i missionsorganisationen Divine Favour Mission. Lekardal tvingades lämna DFM efter en längre tids turbulens där många personer i hans omgivning upplevt sig manipulerade kring investeringar, gåvor och lån av pengar, ibland i samband med själavård, och i samband med konstaffärer.

Tommy Dahlman är dömd för bland annat grov rattfylla och har varit indragen i rättsapparaten i andra brottsliga ärenden samt bland annat haft kontaktförbud till en kvinna, utfärdat av åklagare under en period.

Fler artiklar för dig