Nyheter

Världens snabbaste man gillade svenske pastorns Bibel-inlägg

Bolt gav tummen upp till fyndig historia om svensk teologistudent

Löparlegenden Usain Bolt är en av närmare 60 000 personer som tryckt på gilla-knappen vid ett inlägg av Joakim Lundqvist, tidigare huvudpastor för Livets ord i Uppsala.

”Alla tiders störste idrottare gillade precis en av mina insta reels. Tack @usainbolt,” skriver Joakim Lundqvist i kommentarsfältet vid sitt inlägg, med en hänvisning till den jamaicanske före detta kortdistanslöparens konto.

Videoklippet i fråga, en så kallad reel, är från den 27 november i fjol, och Joakim Lundqvist har gett det kommentaren “Låt ingen stjäla din glädje i Herren”.

I videon ser man hur Joakim Lundqvist står på en scen och på engelska berättar om en svensk teologistudent som inte låter sin kärlek till Gud och Bibeln kväsas av en förnumstig lärare.

Han säger att han hört talas om den här studenten, som satt och prisade Gud på trappen till en av Sveriges många “ganska liberala” teologiutbildningar.

– Läraren undrade varför han var så glad, så studenten sa ”Jag läser i Moseboken om hur Gud delade Röda havet, så att Guds folk kunde gå igenom, är det inte fantastiskt?”, berättar Joakim Lundqvist i sin reel.

Joakim Lundqvist, pastor i Livets ords församling.

Lågt vattenstånd

– Då sa professorn: ”Vet du, en del forskare menar att vattennivån i Röda havet vid den tidpunkten var fem inches [motsvarande knappt 13 centimeter], så kanske var det här inte ett så stort mirakel”.

Studenten tystnade en stund, men återupptog sedan sin lovprisning, berättar Joakim Lundqvist.

– När professorn undrade varför, sa studenten: ”Gud dränkte alltså hela Egyptens armé i vatten som bara var fem inches djupt, är det inte fantastiskt?”, säger Joakim Lundqvist, till skratt och applåder från åhörarna.

Usain Bolt vann under sin karriär åtta OS-guld och elva VM-guld på sprintdistans, och tackade ofta Gud för sina segrar. Han innehar fortfarande världsrekorden på distanserna 100 respektive 200 meter.

Fler artiklar för dig