Nyheter

Humorsvepet #5: Torps galna jobbannons

Kan en superhjälte tömma bajamajor? Och vad är störst av kärleken och elräkningen? Humorsvepet ställer frågorna du länge undrat över.

Du har väl sett Torpkonferensens galna jobbannons? ”Torp – love and wonder”, står det med hårdrockshäftigt typsnitt då Evangeliska frikyrkan söker sommarjobbare till sin sommarkonferens. Allt iscensatt med ett superhjältetema som för tankarna till Avengers, där blixtar och flygande hästar samsas med en man som heroiskt klättrat upp på en bergstopp för att episkt lyfta ett kors mot skyn, allt övervakat av en Jesusgestalt i bakgrunden.

Det är väl bara slänga på sig sin superhjältemantel och skicka in en ansökan, för att senare i sommar göra sig redo för stordåd.

Nåväl, Sändarens chefredaktör Robban Tjernberg väljer att på Facebook tona ned förväntningarna något då han i fantasin låter 18-årige Samuel få jobbet. Väl på plats på Torp möts han av det här:

”Hej Samuel, eller vad var det du hette? Du, det är lite mycket nu men börja med latrintömning i dag och i morgon så får vi se vad vi hinner sätta dig i för jobb sen. Okej? bra, då kör vi Sammy!!”

Torps jobbannons inför sommaren

Sommarkonferenser ligger dock en bit bort. Här och nu är det mörker och höga elräkningar som gäller. Nu har det gått så pass långt att till och med Bibeln har börjat skrivas om. Paulus välkända ord i det stycke som går under namnet ”Kärlekens lov” har nämligen ändrats, via en simpel post-it-lapp till råga på allt.

Störst av allt är nämligen inte längre kärleken, utan elräkningen. En nyöversättning av bibelordet sprids nu på sociala medier, där ursprunget sägs vara Facebookgruppen ”Konsten att skriva en bok utan att bli galen”.

Störst av allt är elräkningen

På tal om dyra elräkningar så har regeringen äntligen agerat. Det är KD-ledaren Ebba Busch som är ansvarig minister och hon verkar göra allt hon kan för att kärleken återigen ska bli störst medan elräkningen ska krympa. På Twitter basunerar hon nu ut nyheten att även de som bor i norra Sverige ska få del av regeringens kompensation. Dessutom är det ”SvK” som fått uppdraget att ta fram detta elstöd.

Men vänta lite nu, SvK? Alla kyrkligt insatta vet mycket väl att det är förkortningen man använder för Svenska kyrkan, ett trossamfund Ebba Busch dessutom själv är medlem i. Nog för att många kristdemokrater är kyrkligt aktiva, men att ge Svenska kyrkan detta uppdrag …?!?

Enligt källor till Humorsvepet finns det dock en annan möjlig förklaring. Svenska kraftnät sägs också gå under samma förkortning. Vem som slutligen kommer med elstödet återstår att se.

Vi avrundar Humorsvepet med en spännande nyhet. Spiran byter nämligen hand. Ett nytt humorkonto som ska häckla svensk kristenhet verkar nämligen ha sett dagens ljus. Allt tyder på att det numera nedlagda satirkontot Svärden i dag har fått en arvtagare under namnet Tron Svärd. Bäva kristenhet. Och glöm inte att skicka in din jobbansökan så att du kan betala dina elräkningar.

Fler artiklar för dig