Nyheter

Elon Musk: Jag var dåren som inte uppskattade Jesus visdom

Jesus kom upp i konversation mellan Elon Musk och Kanye West

När världens rikaste Elon Musk försökte nå fram till Kanye West efter dennes antisemitiska uttalanden använde han sig av Jesus. Men sedan tvingades han ändå blocka rapartisten från sin plattform Twitter.
“Förut tycker jag att det var svagt och dumt att vända andra kinden till, men jag var dåren som inte uppskattade dess djupa visdom”, skrev Elon Musk.

Världens rikaste man, Elon Musk, har inte hållit sig i skymundan under de senaste månaderna. Utöver sitt jobb som vd för företaget Tesla, som gör allt ifrån elbilar till solenergiceller, har han också köpt sociala medier-plattformen Twitter. Där har han direkt satt sitt avtryck genom att säga upp anställda och införa en betalvariant för verifiering, bland mycket annat.

På just Twitter hamnade han häromdagen i en konversation med en annan omskriven man, men av mer negativa skäl, Kanye West, eller Ye, som den amerikanska rapartisten numera kallar sig. Han har flera gånger uttryckt antisemitiska åsikter på sistone – den senaste gången var den grövsta när han i en intervju med radioprataren Alex Jones bland annat sa att han “gillar Hitler”.

Blev avstängd

I ett inlägg som Kanye West efter intervjun lade upp på Twitter skrev han “Jesus är kung”. Elon Musk svarade då direkt med följande inlägg:

“Jesus lärde ut kärlek, vänlighet och förlåtelse. Förut tycker jag att det var svagt och dumt att vända andra kinden till, men jag var dåren som inte uppskattade dess djupa visdom”.

Om han syftade på Kanye West eller någon annan med sitt inlägg är oklart. Efter konversationen blev Kanye West dock bortplockad från plattformen efter att ha postat en antisemitisk bild – en Davidsstjärna med ett hakkors inuti.

Elon Musk, som har gjort en poäng av att Twitter ska blocka färre personer, hänvisade till att West bröt mot regeln att “uppvigla till våld”. Kanye Wests uttalanden har fått många – judiska som icke-judiska – att reagera kraftigt och fördöma intervjun.

---

Fakta: Elon Musk

  • Elon Musk är född i Sydafrika 1971 men flyttade till USA i tonåren.
  • Han skapade sig en förmögenhet bland annat genom att vara med och starta betalningsföretaget Paypal.
  • På senare år har han mest varit känd för att vara chef för Tesla samt för att utforska rymdresor.
  • Han är god för uppskattningsvis 200 miljarder dollar.

---

Fler artiklar för dig