Nyheter

Janne Blom: Ni kommer att få se mig på scenen igen

Talade till sin församling för första gången efter mc-olyckan

Med klar blick och höger hand på bröstet tackade Janne Blom sin församling för förböner under de månader han legat skadad på sjukhus i Uppsala.
– Du kommer att se mig på scenen och jag kommer få möta dig med en god kärleksfull predikan, sa han också i den förinspelade hälsningen.

Janne Blom fick svåra huvud- och ryggskador i en mc-olycka den 29 augusti och var medvetslös under de första två veckorna på sjukhus. Därefter har han gradvis blivit bättre, och började under hösten kunna ta emot besök från företrädare i församlingen.

På söndagen fick så församlingen se och höra sin föreståndare för första gången sedan olyckan. Det skedde genom en drygt fyra minuter lång, förinspelad, hälsning som spelades upp i början av gudstjänsten, och som inte kan ses i efterhand.

– Hej, älskade församling och kära vänner, jag är så glad att få komma till er och få möta er, inledde Janne Blom sin hälsning.

– Jag blir så glad i hjärtat att få tala till er den här adventsgudstjänsten.

Höger hand på bröstet

Janne Blom var iklädd en grå stickad tröja och hade höger hand på bröstet medan han talade, utan att staka sig, och med en vänlig och intensiv blick riktad rakt in i kameran.

– Advent är ju en tid när Jesus kommer så nära oss, Herren söker oss i sin närvaro. Och jag vill tacka dig, älskade församlingsmedlem, jag vill tacka dig för din förbön för mig, utifrån min trafikolycka. Hela min familj, min hustru, alla mina barn, är så djupt berörda, så djupt tacksamma för era förböner, fortsatte han.

– Förbönen som förändrar, förbönen som har lyft mig i en situation jag hamnat i. Och i dag så känner jag att Herren är mig så nära, Jesus hjälper mig på alla sätt och Jesu bön har kommit så starkt på mitt hjärta.

Ber för församlingen

Janne Blom berättar att han under hösten också bett för sin församling och för alla dem som står i svåra situationer.

– Jag måste få säga det: ibland har det kommit till mig mitt i natten, att jag har haft en timme vaken mitt i natten och bett för dig, bett för församlingen, bett för evangelisation, bett för missionen och bett för vår framtid, sa han.

– Jag tror på ett nytt år av nåd, ett år av framgång, där vi tillsammans får bygga församlingen. Och älskade kära församling, vet om det att jag kommer tillbaka, du kommer se mig på scenen och jag kommer få möta dig med en god kärleksfull predikan som Herren lagt på mitt hjärta.

Janne Blom sa inget om när han hoppades vara tillbaka i församlingen, eller om sitt hälsotillstånd i övrigt. Innan hans hälsning spelades upp påminde dock en företrädare för församlingen om att huvudpastorn är “allvarligt skadad” och i behov av fortsatta förböner.

Pastor Janne Blom avslutade med att be om Guds välsignelse till alla dem som såg hans hälsning.

– Och tack för att ni alla är de underbara fantastiska fina människorna ni är som älskar mig och där jag också får älska er tillbaka och uttrycka min bön och kärlek till mig.

Fler artiklar för dig