Nyheter

Hon föreslås som ny föreståndare i Immanuelskyrkan

Carin Dernulf brinner för gudstjänstutveckling och att göra kristen tro tillgänglig för fler

Immanuelskyrkan i Stockholm ska få en ny föreståndare, och nu står det klart att Carin Dernulf är tilltänkt för posten. Den 18 december ska församlingen fatta beslutet om ny föreståndare.

Carin Dernulf är sedan 2015 generalsekreterare för barn- och ungdomsorganisationen Equmenia. Hon har också varit pastor och föreståndare vid Centrumkyrkan i Sundbyberg. Carin Dernulf är 45 år gammal och ordinerad pastor i Equmeniakyrkan. Hon har predikat vid många radiogudstjänster i Sveriges radio P1 och har medverkat i många sommarkonferenser, bland annat vid Frizon och Hönökonferensen.

Vill arbeta med gudstjänstutveckling

“Jag brinner för att göra den kristna tron tillgänglig för fler, och ser en stor potential i vad kyrkan kan få betyda i den tid vi lever nu”, säger Carin Dernulf i ett pressmeddelande.

Carin Dernulf är pastor, teolog och personalvetare och hon är engagerad i att arbeta med gudstjänstutveckling och med generationsöverskridande arbete. Den 4 december kommer hon att predika i Immanuelskyrkan vid en gemensam gudstjänst, och då blir hon också presenterad för församlingen vid ett församlingsmöte den dagen. Den 18 december är det dags för det extra församlingsmöte där församlingen ska besluta om hon blir kallad till ny föreståndare.

---

Fakta: Har 1 500 medlemmar

  • Immanuelskyrkan ligger centralt i Stockholm och är en av de största inom Equmeniakyrkan med cirka 1 500 medlemmar.

---

Fler artiklar för dig