Nyheter

Kyrka i sorg efter att försvunnen kvinna hittats död

25-åringen har hittats död - kyrkan i Timrå dit hon brukade gå höll öppet för sörjande

Svenska kyrkan i Timrå höll under helgen öppet för dem efter att polisen funnit kroppen efter ung kvinna som försvann tidigare i oktober. Bara dagen före försvinnandet hade hon varit på sinnesrogudstjänst i kyrkan.

Polisen bekräftade på fredagen att den kropp som hittats i Kramfors kommun tidigare i veckan tillhör den 25-åriga kvinna som rapporterades försvunnen den 8 oktober.

Efter beskedet öppnade Svenska kyrkan i Timrå för alla som ville ha stöttning i sin sorg, samtala eller be och tända ljus. Församlingens mötesplats Café InBetween höll öppet under fredagen och lördagen, medan Timrå kyrka var öppen fram till kl 14 på söndagen.

– Det är klart att det påverkar allihop, säger Jean-Luc Martin, präst i Timrå, till P4 Västernorrland.

– För exakt två veckor sen kom hon till sinnesrogudstjänst, så det är klart att vi som medarbetare har också påverkats.

Sinnesrogudstjänst beskrivs bland annat av nätverket Brobygge som “en möjlighet för var och en som förlorat hoppet, den inre vilan och friden att hitta sinnesro liksom att finna upprättelse, fördjupad tro och mod att gå vidare”.

Timrå kyrka.

Dn 25-åriga kvinnan brukade besöka Café InBetween. Nu kan den som ville tända ett ljus i kaféets andaktsrum, Kryptan, till hennes minne och prata med kyrkans personal, rapporterar SVT Nyheter.

– Vi har också tagit kontakt med familjen för att se om det är möjligt att genomföra en minnesgudstjänst nästa helg, säger kyrkoherde Stefan Andersson till SVT Nyheter.

Mobilen pejlades

Den 25-åriga kvinnan rapporterades som saknad den 8 oktober.

Några dagar efter försvinnandet pejlades kvinnans mobil i ett område i Kramfors kommun, vilket ledde till omfattande sökinsatser. En dryg vecka senare hittades en kropp, som visade sig vara kvinnans, med hjälp av hundpatrull.

En man i 40-årsåldern sitter sedan tidigare häktad, misstänkt för mord samt människorov, uppger TT. Enligt Åklagarmyndigheten var mannen och kvinnan “inte okända för varandra”. På vilket sätt de kände varandra vill polis och åklagare emellertid inte gå in på.

Fler artiklar för dig