Nyheter

Man hittad död – är troligen 61-årige pingstmedlemmen

Förundersökningsledaren: Det är skönt att vi har fått ett avslut, men väldigt tragiskt att vi inte hittade honom vid liv.

Den försvunna 61-åringen från Falköping är av allt att döma samma person som hittades död på Mösseberg i går.
– Äntligen försvinner ovissheten, men samtidigt försvinner hoppet, säger Carl-Henric Jaktlund, ledare i Pingstkyrkan i Falköping där 61-åringen var aktiv.

Dagen har vid flera tillfällen de senaste veckorna berättat om sökningarna efter den försvunna 61-åringen. Polisen, pingstförsamlingen och frivilligorganisationen Missing People har varit engagerade, men utan resultat.

Oländig terräng

Tills i går, då ett tips från allmänheten ledde polisen till en plats nära skidstugan på Mösseberg där en död kropp hittades i den oländiga terrängen. Av allt att döma är det den försvunne 61-åringen, enligt polisen.

– Det är skönt att vi har fått ett avslut, men väldigt tragiskt att vi inte hittade honom vid liv, säger Peder Andreasson, förundersökningsledare till Falköpings Tidning.

61-åringen var en välkänd profil i Pingstkyrkan i Falköping och Carl-Henric Jaktlund beskriver att de gångna veckorna präglats av oro och förstämning i församlingen.

– Även om vi finns i en pingstkarismatisk tradition så har bönemötena varit så fåordiga. Människor har mest suttit och suckat, och man vet inte vad man ska säga.

“Ett sorgebesked”

– Därför är det en blandad känsla att få det här beskedet. Skönt att få visshet, men det är samtidigt inget annat än ett smärtsamt sorgebesked. Men det är i alla fall bättre än ovissheten.

Carl-Henric Jaktlund beskriver 61-åringen som en viktig person i församlingen.

– Han har varit oerhört central och den första att ställa upp bland musikerna och sångarna. Han var inte de stora ordens man, men en lojal, trygg och lugn person.

Carl-Henric Jaktlund, ledare i Pingstkyrkan i Falköping.

Misstänker inget brott

Det har tidigare framkommit att 61-åringen var målsägande i ett rättsfall som rörde en utpressningssituation, där en 47-årig kvinna anhållits men senare släppts.

Men detta ska enligt polisen inte ha något att göra med försvinnandet och det faktum att det troligen är 61-åringen som nu hittats död.

– Vi har tekniker på platsen, men misstänker inget brott, säger Peder Andreasson till tidningen.

Tänker på anhöriga

Även bland Missing People, som lagt stora resurser på sökandet, råder förstämning.

– Tankarna går till de anhöriga, det är oerhört tragiskt, säger Robert Johansson, verksamhetsledare på Missing People.

---

Fakta: Sökandet efter 61-åringen

  • Mannen lämnade sitt hem i Falköping den 5 juli och har sedan dess inte återvänt.
  • Mellan 130 och 150 volontärer från Missing People deltog i sökandet.

---

Fler artiklar för dig