Nyheter

”Jag upplever att det finns en stor oro och rädsla”

Pastor Merzek Botros och arabisktalande gruppen i Centrumkyrkan i Sundbyberg bjuder in till konferens i tre dagar på tre olika orter.

På tre platser i landet – i Norrköping, Södertälje och Sundbyberg – hålls denna helg en konferens på temat “Förvandla mig”. Tanken är att erbjuda gemenskap och tro i en tid av oro, säger pastor Merzek Botros.

Merzek Botros leder den arabisktalande gruppen i Centrumkyrkan i Sundbyberg och står som värd för sommarkonferensen, som nu hålls för 18:e gången.

Denna sommar är det första gång konferensen hålls fysiskt sedan 2019. Att man denna gång förlagt samlingarna till tre olika platser har också att göra med pandemin.

– Förra året hade vi ingen konferens, och förrförra året var den digital. Eftersom vi märker att en del människor fortfarande drar sig för att resa, har vi gått dem till mötes och delat upp konferensen på tre dagar och platser, säger Merzek Botros.

Lovsång och bön under sommarkonferensen, som har temat "Förvandla mig".

Lovsångsgruppen Better Life

En nyhet är besöket av den egyptiska lovsångsgruppen Better Life, känd genom kristna arabisktalande tv-kanaler.

– Det blir en blandning av konsert och lovsång. Och så predikan och bön. Vi får dessutom besök av två predikanter från Egypten, säger Merzek Botros.

Temat för konferensen är “Förvandla mig”, hämtat från Romarbrevet 12:2: “Och anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom sinnets förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds vilja.”

Pastor Merzek Botros sommarkonferens hölls för 18:e gången.

Oroliga tider för många människor

Det är ord som behövs i dag, menar pastor Merzek.

– Vi behöver förvandlas på många plan, också andligt, och lyssna till vad Gud säger oss i just den här tiden, säger han.

– Jag upplever att det finns en stor oro och rädsla. Många människor förlorade närstående under pandemin, och nu pågår ett krig i vår närhet. Det är särskilt tungt för människor som sökt sig till Sverige för att komma från krig och till en trygghet.

I fredags hölls konferensen i Korskyrkan i Norrköping, och på lördagen i Pingstkyrkan i Södertälje. På söndag samlas man i Centrumkyrkan i Sundbyberg utanför Stockholm.

---

Fakta: Europeisk konferens för alla nationer

  • Anordnas för 18:e året av den arabisktalande gruppen vid Centrumkyrkan i Sundbyberg.
  • Temat är “Förvandla mig”, från Romarbrevet 12:2.
  • Besöks av lovsångsgruppen Better Life.

---

Fler artiklar för dig