Nyheter

Mammans cancer fick hockeystjärnan att be till Gud

Josh Manson lovade att ge sitt liv Kristus om mamman blev frisk

Josh Manson spelade en av huvudrollerna när Colorado Avalanche säkrade Stanley Cup-segern. På isen delar han ut hårda tacklingar – utanför rinken pratar han öppet om sin kristna tro.

30-årige Manson kom till Colorado under säsongen från Anaheim där han under flera år varit en av lagets tongivande spelare. I Colorado förstärkte han i första hand defensiven, men producerade även tre mål framåt under slutspelet.

Att bytas bort till ett annat lag kan vara tufft och enligt Sports Spectrum blev Mansons kristna tro en trygghet.

Josh Manson har tidigare berättat hur tron började växa efter att han som collegespelare fick veta att hans mamma led av hudcancer och att hon bara hade tre månader kvar att leva. I desperation ställde han sig på knä och bad för ett helande. Om det hände lovade han att ge sitt liv till Gud.

Dejt påminde om bön

Mamman fick därefter testa en ny sorts medicin och efter fyra behandlingsomgångar blev hon friskförklarad.

– Det var ett mirakel och det var Gud som gjorde det. Det går inte att förklara på något annat sätt, sa han i en video som Sports Spectrum nyligen publicerade.

Samtidigt erkände han att han inte uppfyllde sitt löfte direkt. Men några månader träffade han en kvinna som senare skulle bli hans fru. När hon berättade hur viktig tron var på henne blev han påmind om sin egen bön för mamman.

– På vår andra dejt berättade hon att hon var kristen och att hon trodde på Gud och att jag var tvungen att följa med henne till kyrkan och att jag därefter fick göra vad jag ville med den upplevelsen.

Efter att senare ha läst en kristen bok bestämde han sig, på ett tomt hotellrum, att ge sitt liv till Kristus.

Nytt perspektiv av att bli pappa

Under sina åtta säsonger i NHL har tron växt och i december i fjol skrev Josh Manson en text där han beskrev livet som en kristen ishockeyspelare samt hur hans perspektiv på livet förändrades efter att han blev pappa.

“När jag höll mitt barn för första gången tänkte jag ‘wow, det är så här Jesus älskar mig’. Jag skulle bli fruktansvärt ledsen om mitt barn någonsin vandrade bort från mig. Jag skulle vilja föra henne närmare mig. Den insikten satte verkligen saker i perspektiv eftersom jag vet att min himmelska far känner likadant för mig.”

Fler artiklar för dig