Nyheter

Inget kunde stoppa Lennart från att åka till Torp

Med hjälp av böner övervann boråsaren såväl motor- som husvagnshaveri

TORP. Lennart Gabre bestämde tidigt i våras att han skulle till Torpkonferensen. Nu är han på plats. Det krävdes dock upprepade bönesvar för att komma fram.
– Om man tror att den onde är med i spelet så tror jag att så har varit i mitt fall. Men jag har fått hjälp av Gud vid varje tillfälle, säger 80-åringen.

Problemen började redan i söndags då Lennart Gabre drabbades av motorhaveri på väg till dottern och svärsonen utanför Herrljunga. Planen var att han skulle hämta deras husvagn och dra den till Torp. Men i stället fick bilen bärgas tillbaka till Borås.

Motgången var jobbig, men Lennart som är en van Torpbesökare var inte beredd att ge upp så lätt. Måndag förmiddag ägnade han åt att ringa till biluthyrningsfirmor i Borås. Problemet var bara att ingen hade en bil med dragkrok. Situationen blev allt mer desperat och till slut visste han inget annat råd än att vända sig till Gud i bön. Därefter gick han in på Google och sökte på hyrbilar och fick upp ett företag som han inte hade sett tidigare. Han ringde – och det blev napp.

– De hade en bil med dragkrok som dessutom var nästan likadan som min egen bil.

Efter att ha fått hyrbilen körde Lennart på nytt mot Herrljunga. Den här gången kom han hela vägen och med husvagnen på kroken vände han ekipaget mot Närke.

Men det dröjde inte lång tid innan olyckan var framme igen. Och den här gången kunde det ha gått riktigt illa.

– Husvagnen kom ned i det lösa gruset vid sidan av vägen och drog med sig bilen ned i diket. Av någon änglavakt kom ändå bilen och husvagnen upp på vägen igen och jag lyckades köra lite längre fram där jag kunde stanna, berättar han.

Lennart Gabre från Borås lyckades efter en hel del dramatik ta sig till Torpkonferensen.

Hotellrum till extrapris

När han klev ur bilen kunde han konstatera att den hade klarat sig utan några större skador. Värre var det med husvagnen.

– Bottnen på husvagnen hade gått ur och det hängde kablar och annat efter, berättar han och förklarar att den troligtvis kommer att skrotas.

Några timmar senare var Lennart hemma i Borås igen. Den här gången med fungerande bil, men utan konferensboende. Och för andra gången blev det till att ta fram telefonen – nu för att försöka hitta ett hotellrum i närheten av Torp.

– Men det var väldigt svårt. Så jag knäppte mina händer och sa gode Gud, jag vill ju till Torp. Du måste hjälpa mig. Och då fick jag en förnimmelse om att jag skulle ringa till Hallsbergs hotell och de hade ett rum med extrapris. Dessutom precis de nätter jag behövde.

“Skulle vilja vara dubbelmänniska”

Att Lennart missade inledningen av konferensen är så klart en besvikelse, men han återkommer gång på gång till tacksamheten över att faktiskt vara på plats.

– Jag har känt att den onde har velat hindra mig. Gång på gång på gång. Men jag har fått knäppa händerna och då har det fungerat.

Vad är det som lockar med Torpkonferensen?

– Det är en sådan härlig atmosfär. Och en så fin undervisning. Det finns många seminarier som absolut är värda att lyssna på. Jag skulle vilja vara dubbelmänniska och hinna med två varje gång, svarar han och tar fram ett papper med ett schema där han har skrivit upp de mest intressanta samlingarna.

Fler artiklar för dig