Nyheter

Återigen träffas Alliansmissionen: ”Vad vi saknade er”

Alliansmissionens årskonferens blev både en tillbakablick och en vision om framtiden

Tacksamhet och glädje präglade Svenska alliansmissionens årskonferens, där missionsföreståndaren Ulf Häggqvist blev känslosam då han jämförde årets konferens med de tomma pandemiåren.

– En konferens utan människor...

Svenska alliansmissionens missionsföreståndare Ulf Häggqvist avslutar inte meningen då han hastigt blickar tillbaka mot pandemiåren där mycket av kyrkans arbete fick ske digitalt.

– Vi provade lite av det förra året. Vad vi saknade er, fortsätter han och tystnar för en sekund för att insupa allvaret.

Det är när lovsången ebbat ut på söndagsgudstjänsten som han framför sitt känslosamma budskap där han vill tacka alla som gjort denna årskonferensen möjlig. Glädjen i att återigen vara omringad av sina troende medmänniskor går inte att ta miste på.

Växande tro

“Växande tro” är namnet på Svenska alliansmissionens årskonferens som den här helgen hölls på samfundets hemmaplan, Gullbrannagården strax utanför Halmstad. Bland annat kunde sex nya pastorer ordineras till tjänst under en helg full av möten, lovsång och upptåg.

Årskonferensen avslutades med något av en tacksägelsegudstjänst där Ulf Häggqvist i sin predikan blickade tillbaka på allt som Alliansmissionen åstadkommit genom åren, från att på 1800-talet bygga en alltför stor kyrkolokal i Jönköping som snart blev för liten, till att skicka ut missionärer till Kina och Afrika.

– De hade tro. De där första missionärerna som reste till Kina och Sydafrika. Såg de nio systerkyrkor framför sig? Vi vet inte. Såg de hundratusentals kristna framför sig?

Framtidens vision

Nu, konstaterar Ulf Häggqvist, har missionsarbetet vuxit sig större än modersamfundet. Han avslutar därför sin predikan och hela årskonferensen med att drömma om nya missionärer som kan få människor att komma till tro. Han talade om församlingsplanteringar i Sverige som gör att människor i vår närhet får möta Jesus.

– Jag vill tro på allt det där, att det är möjligt. För det var möjligt då. Gud är densamme.

Lovsång på Alliansmissionens årskonferens.

---

Fakta: Svenska alliansmissionen (SAM)

  • Svenska alliansmissionen är en av Sveriges traditionella frikyrkosamfund.
  • De har sitt huvudkontor i Jönköping och samfundet har ungefär 14 000 medlemmar.
  • Under helgen har de haft sin årskonferens, den första stora träffen efter pandemin.

---

Fler artiklar för dig