Nyheter

Stakset i riksdagen för att prata om Tele2-satsning

“Även om bara tio killar omvänder sig är det bra”

Planen är att en fullsatt Tele2 Arena i Stockholm ska få höra om Jesus nästa vår. Med tio månader kvar till arrangemanget besökte Sebastian Stakset riksdagen för att berätta om satsningen.

Sebastian Stakset inledde samlingen med att berätta om en person som han har kontakt med och som just nu försöker lämna kriminalitet och missbruk bakom sig. Han konstaterade att varje person som lyckas få ordning på sitt liv innebär en stor vinst – inte bara för individen själv utan för hela samhället.

Att det handlar om en miljonsatsning att hyra Tele2 Arena, bredvid det som tidigare hette Globen, är därmed en risk som är värd att ta.

– Även om bara tio killar omvänder sig är det bra. Tänk om det blir 100, eller 200 eller 1 000?

“Vad har hänt med vårt land?”

Enligt Sebastian Stakset behövs det fler “landningsplatser av kärlek” i Sverige, platser där människor får möta förlåtelse i stället för hat.

– Vad har hänt med vårt land? Folk är livrädda, sa han bistert samtidigt som han påminde om att situationen även har varit mörk tidigare.

Lite mer hoppfullt konstaterade han att den tidigare väckelserörelsen ledde till att människor lämnade alkoholmissbruk och kriminalitet då – och att det kan hända igen.

Ett flertal församlingar i Stockholmsområdet är redan engagerade i Tele2-satsningen och tanken är att de som tar emot Jesus under arrangemanget ska slussas vidare till någon av dessa. På samlingen i riksdagen, där ett 25-tal personer deltog, berättade Sebastian Stakset att det även ska föras samtal med kyrkor i socialt utsatta områden.

Bra uppslutning

I spåren av evangelisationssatsningar är frågan efteråt ofta vad den långsiktiga frukten blev. Sebastian Stakset lät inte särskilt orolig när utmaningen diskuterades på lunchseminariet, bland annat berättade han att det ska genomföras förberedande samlingar i S:ta Clara kyrka och Filadelfiakyrkan i Stockholm.

Prästen Hans Weichbrodt, som ingår i planeringsgruppen inför Tele2-satsningen, deltog också på samlingen i riksdagen. Under flera år var han engagerad i Jesusmanifestationen och när han nu jämförde arrangemangen förklarade han att uppslutningen bland ledare i olika församlingar har varit bättre den här gången.

Fler artiklar för dig