Nyheter

”Nu kallar Gud bönder att betjäna med sitt jordbruk”

Kristna bönder uppmanar sina medlemmar att producera så mycket mat som möjligt för att betjäna folket

I ett oroligt omvärldsläge uppmanar föreningen Kristna bönder sina medlemmar att så och producera så mycket mat som möjligt.
– Nu kallar Gud bönderna att betjäna omgivningen med sitt jordbruk, säger Herbert Nyman, ordförande i Kristna bönder.

Dagen når Herbert Nyman när Kristna bönder håller på att avsluta en fyra dagar lång konferens som hållits på Gärdebygården i Rättvik. Ett 70-tal deltagare har under konferensdagarna fått bibelundervisning utifrån temat: “Stå fast vid mitt ord.”

– Vi har velat främja insikten att Guds ord är värt att följa och att det har en betydelse för i vardagen i jordbruket, säger Herbert Nyman.

Kärva tider

Omvärldsläget innebär att kärva tider väntar framöver, säger han. I det läget uppmanar Kristna bönder medlemmarna att så och producera all mat de kan.

– Vi har de högre energipriserna, de högre drivmedelspriserna, kriget som leder till att Ukraina inte kommer kunna leverera korn till världsmarknaden. Det lär bli brist på mat och allt annat i världen framöver. Nu kallar Gud bönderna att betjäna omgivningen med sitt jordbruk.

“Talat mycket om hopp”

Talare på Kristna bönder konferens i Rättvik var Anders Gerdmar, rektor vid Skandinavisk teologisk högskola, Thomas Nordberg, pastor i Svedjeholmskyrkan i Örnsköldsvik och Sven-Erik Johansson, biståndsarbetare. För lovsången ansvarade Laila Linden.

– Vi har talat väldigt mycket om hopp. Vi noterar omvärlden och dysterheten, men vi ser hoppet från himlens Gud. Han överger oss inte, säger Herbert Nyman.


---

Fakta: Kristna bönder

Föreningen Kristna bönder vill verka för:

  • Att människor, präglade av kärlek till Skaparen, ska kunna råda, bruka och bevara skapelsen efter Hans vilja.
  • Att varje lantbrukarfamilj ska se sina liv och gårdar som en tillgång för Gud.
  • Att vara förvaltare av dessa tillgångar för att producera råvaror av god kvalitet.
  • Att främja nätverk och samarbete mellan enskilda lantbrukare, mellan olika landsändar och olika länder.

---

Fler artiklar för dig